GP Ισπανίας: Ονειρικό 1-2 για Red Bull, τραγωδία για Ferrari
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Ισπανίας: Ονειρικό 1-2 για Red Bull, τραγωδία για Ferrari

2.879 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2022)

Ο Verstappen εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Leclerc και πήρε μια δύσκολη νίκη στην καυτή Ισπανία. Σημαντική πρόοδος για τη Mercedes.

Εφιάλτης η Ισπανία για την Ferrari

Μια μεγάλη νίκη πήρε στην Ισπανία ο Max Verstappen, η οποία έγινε ακόμη πιο γλυκιά μετά την αναπάντεχη εγκατάλειψη του Charles Leclerc. Το 1-2 πέτυχε η Red Bull, αφού ο Perez κατόρθωσε να τερματίσει δεύτερος, μπροστά από τον εντυπωσιακό George Russell. Πήρε κεφάλι 6 πόντων στην βαθμολογία των οδηγών ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ασχημο ξεκίνημα για Sainz και Hamilton

O αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά με τον Leclerc να κρατά την πρώτη θέση μετά την πρώτη στροφή του αγώνα, έχοντας στο κατόπι του τον Verstappen. Κακή εκκίνηση για τον Carlos Sainz που είδε τον Russell να τον προσπερνά, ενώ στην συνέχει κόντεψε να χάσει την θέση του και από τον Hamilton, πριν ο Βρετανός συγκρουστεί με τον Magnussen και πέσει στην τελευταία θέση. Τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμη όμως για τον Ισπανό πιλότο της Ferrari, αφού λίγο αργότερα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και βγήκε στην αμμοπαγίδα, καταφέρνοντας ωστόσο να συνεχίσει τον αγώνα του.

Επική άμυνα Russell, εγκατέλειψε ο Leclerc

Στην ίδια στροφή βγήκε εκτός και ο Max Verstappen με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει τόσο ο Russell όσο και ο Perez. O νεαρός Βρετανός, παρά τις επίμονες προσπάθειες του Verstappen να τον προσπεράσει, είχε τις απαντήσεις, την ώρα που ο Leclerc άνοιγε συνεχώς την διαφορά του και η Red Bull αποφάσισε να καλέσει τον Perez στα pits για το πρώτο του pit stop. Ο Verstappen συνέχισε να μην μπορεί να περάσει τον Russell και επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα στην λειτουργία του DRS και έτσι ο Perez έφτασε πίσω του και είπε στην ομάδα του να τον αφήσουν να περάσει τον Verstappen και να επιτεθεί αυτός στον Russell. Η Red Bull ακολούθησε μια μέση λύση, αλλάζοντας στρατηγική στον Verstappen καλώντας για ένα πρόωρο δεύτερο pit stop, αφήνοντας έτσι ελεύθερο το πεδίο στον Perez να προσπεράσει τον Russell.

Και ενώ ο Verstappen βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, το υβριδικό κινητήριο σύνολο της Ferrari του Leclerc σταμάτησε να λειτουργεί και έτσι ο Μονεγάσκος εγκατέλειψε. Λίγο αργότερα, ο Verstappen, αφού πρώτα πήρε την δεύτερη θέση και έφτασε κοντά στον Perez, με εντολή της Red Bull, ο Μεξικανός έκανε στην άκρη και «έδωσε στο πιάτο» τη νίκη στον Ολλανδό.

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD E-TRANSIT
OPEL