Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Τα πιο άνετα SUV - Περνούν πάνω από λακκούβες & δεν καταλαβαίνεις τίποτα

 Σχολιάστε 
60.767 Επισκέψεις στο άρθρο
Τα πιο άνετα SUV - Περνούν πάνω από λακκούβες & δεν καταλαβαίνεις τίποτα
2 Φωτογραφίες »

- Citroen C3 και C5 Aircross «καταπίνουν» τις λακκούβες & έχουν καθίσματα - πολυθρόνες
- Ανάρτηση αξίας 92.000 ευρώ έχει το νέο Volkswagen Tiguan
- Δεν περνάει... κουνούπι στην καμπίνα των Ford Kuga & Hyundai Tucson
- Η Toyota Corolla Cross έχει διπλά ψαλίδια & ανάρτηση που ρυθμίζεται ξεχωριστά σε κάθε τροχό

Citroen C3 και C5 Aircross «καταπίνουν» τις λακκούβες & έχουν καθίσματα - πολυθρόνες

Η ρύθμιση της ανάρτησης καθορίζει μεταξύ άλλων την ποιότητα κύλισης ενός αυτοκινήτου. Όσο πιο μαλακή η ρύθμιση, τόσο πιο ικανό το αυτοκίνητο στο να περνά πάνω από λακκούβες, χωρίς να «ακούς» θορύβους μέσα στην καμπίνα. Αν συνυπολογίσουμε και το πόσο βολικά κάθονται οι επιβάτες, καταλαβαίνουμε και πόσο άνετο είναι ένα αυτοκίνητο. Κατά κανόνα τα SUV κερδίζουν στον τομέα της άνεσης, μιας και έχουν μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Στις γραμμές που ακολουθούν είναι τα 5+1 πολύ άνετα SUV, σε οδική συμπεριφορά και ηχομόνωση καμπίνας.
 
Και όταν μιλάμε για άνεση, η Citroen έχει την... τιμητική της. Αρχικά είναι το Citroen C3 Aircross, το πιο άνετο μικρό SUV της αγοράς (το +1 SUV). Μία κατηγορία πάνω, στα οικογενειακά SUV, έχουμε το Citroen C5 Aircross με την πατέντα των Progressive Hydraylic Cushions. Και στα δύο μοντέλα σημαντικό «όπλο» άνεσης είναι τα καθίσματα - πολυθρόνες Advanced Comfort, που έχουν μαλακό αφρώδες υλικό στο εσωτερικό τους, για να ξεκουράζουν οδηγό και επιβάτες.

Ανάρτηση αξίας 92.000 ευρώ έχει το νέο Volkswagen Tiguan

Το νέο Volkswagen Tiguan ήρθε στην αγορά με premium διαθέσεις και αισθητά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς. Μία παράμετρος στην οποία διαπιστώσαμε σημαντική βελτίωση (δείτε ΕΔΩ τη σχετική δοκιμή του μοντέλου) είναι η οδική του συμπεριφορά. Το 3ης γενιάς Tiguan φέρει ανάρτηση «δανεική» από το ακριβότερο Touareg (92.000 ευρώ), τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις DCC Pro οι οποίες «παντρεύουν» ισορροπημένα το κράτημα με την άνεση.

Δεν περνάει... κουνούπι στην καμπίνα των Ford Kuga & Hyundai Tucson

Η πολύ καλή ηχομόνωση είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των Ford Kuga και Hyundai Tucson, δύο ακόμη μικρομεσαίων SUV. Μόλις 65,8 dB περνούν εντός καμπίνας στα 120 χλμ./ώρα οδηγώντας το Plug-in hybrid Ford Kuga των 225 ίππων (το ανανεωμένο αναβαθμίστηκε στα 243 PS), ενώ το full υβριδικό Hyundai Tucson είναι λίγο πάνω από τα 66 dB (2κίνητο και 4κίνητο).

Η Toyota Corolla Cross έχει διπλά ψαλίδια & ανάρτηση που ρυθμίζεται ξεχωριστά σε κάθε τροχό

Πολύ άνετη οδική συμπεριφορά ανεξαρτήτως εδάφους έχει και η Toyota Corolla Cross, το μεγαλύτερο οικογενειακό SUV στην γκάμα της ιαπωνικής μάρκας. Η πίσω ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, ενώ κάθε τροχός έχει τη δική του ρύθμιση, αναλόγως του δρόμου που κινείσαι.
 

Διαβάστε περισσότερα στις γραμμές που ακολουθούν για την οδική συμπεριφορά των 5+1 άνετων SUV.

Σελίδα 2Γιατί τα Citroen C3 & Citroen C5 Aircross είναι οι βασιλιάδες της άνεσης;
Σελίδα 3Ταξιδιάρικα και αθόρυβα τα Ford Kuga & Hyundai Tucson
Σελίδα 4Special ανάρτηση από το ακριβότερο Touareg έχει το VW Tiguan, ανεξάρτητη σε κάθε τροχό ανάρτηση έχει η Corolla Cross
Mercedes
Test Center