Η Ford πουλάει 1 Focus ανά 2 λεπτά στην Ευρώπη

4.336 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2019)

Η δημοτικότητα του Ford Focus έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ μέσα στο 2019, αφού από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου οι πωλήσεις του στην Ευρώπη έφτασαν τις 194.700 μονάδες κάτι που σημαίνει ότι πωλείται 1 Focus κάθε 135 δλ., ήτοι λίγο πάνω από 2 λεπτά.

Το Ford Focus διαθέτει σήμερα την πιο πολυσυλλεκτική γκάμα εκδόσεων στην ιστορία του, γεγονός που έρχεται να ενισχύσει το μερίδιο της Ford στην ανταγωνιστική κατηγορία των κόμπακτ αυτοκινήτων, στην οποία η εταιρεία καταγράφει φέτος αύξηση της τάξης του 1,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Αναλυτικότερα, όσον αφορά στις πωλήσεις του Focus από την αρχή της χρονιάς στις 20 κύριες ευρωπαϊκές αγορές της Ford είναι οι υψηλότερες από το 2015, με 194.700 οχήματα να έχουν πουληθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η ολοκληρωμένη γκάμα εκδόσεων του Focus, επεκτείνεται τώρα με το λανσάρισμα του νέου Focus Active X Vignale. Συνδυάζοντας τον πολυτελή εξοπλισμό των εκδόσεων Vignale με τον «σκληροτράχηλο» εξωτερικό σχεδιασμό και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος των εκδόσεων Active, τα στάνταρ χαρακτηριστικά του Focus Active X Vignale περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αποκλειστικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, μαύρη οροφή και καλύμματα καθρεπτών, προβολείς LED, καθώς και δερμάτινα καθίσματα και τιμόνι Vignale. Το «παρών» δίνουν και πολλές προηγμένες τεχνολογίες, όπως το Active Park Assist και για πρώτη φορά στην κατηγορία του Focus το σύστημα head-up display.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι, η Ford θα λανσάρει στο Focus την επόμενη χρονιά την ήπια υβριδική τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48-volt, η οποία θα εξασφαλίζει σύμφωνα με τη μάρκα βελτιωμένη κατανάλωση σε συνδυασμό με μία απολαυστική οδηγική εμπειρία, καλύτερες επιδόσεις και πιο άμεση απόκριση. Το Ford Focus EcoBoost Hybrid είναι ένα από τα 14 εξηλεκτρισμένα μοντέλα που θα λανσάρει στην Ευρώπη η εταιρεία μέχρι τα τέλη του 2020. Από αυτά τα οκτώ θα παρουσιαστούν μέσα στη φετινή χρονιά.

Mercedes
test center