3 φωτογραφίες »

Η εταιρεία του James Glickenhaus ξεκίνησε να κατασκευάζει για πρώτη φορά το νέο της off-road μοντέλο πριν από περίπου 12 μήνες.

H Glickenhaus έδειξε το off-road «κτήνος» που ετοιμάζει

1.663 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2021)

H Glickenhaus συνεχίζει την εξέλιξη του Baja Dakar Buggy 008 και μάλιστα προχώρησε στη δημοσίευση των επίσημων σχεδίων του μοντέλου.


Η εταιρεία του James Glickenhaus ξεκίνησε να κατασκευάζει για πρώτη φορά το νέο της off-road μοντέλο πριν από περίπου 12 μήνες όταν και του είχε δώσει αρχικά την ονομασία, «Mini Boot», που πήρε το όνομά της από το off-road μοντέλο Baja Boot. Το όχημα συνδυάζει την εμφάνιση του αγωνιστικού αυτοκινήτου SCG 004 με τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του Baja Boot και τον τελευταίο χρόνο, ο σχεδιασμός του έχει προχωρήσει, κάτι που μαρτυρούν τα σχέδια που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
 
Όπως φαίνεται στην εξελικτική πορεία που έχει ακολουθήσει το Baja Dakar Buggy 008 διαθέτει ενισχυμένο προστατευτικό στο μπροστινό μέρος, τη στιγμή που διατηρεί τους ίδιους βασικούς θόλους στους τροχούς και τους ίδιους προβολείς με το 004. Έχει επίσης φώτα ημέρας LED και τέσσερα μεγάλα έξτρα φωτιστικά σώματα αγώνων στο καπό. Το εκτός δρόμου «κτήνος» της Glickenhaus έχει ένα μεγάλο roll cage στη θέση της οροφής ενώ η απόσταση από το έδαφος ενισχύεται ακόμα περισσότερο χάρη στην ανάρτηση και στα τεράστια ελαστικά εκτός δρόμου.
 
Στο πίσω μέρος παρατηρούμε κάποιες ομοιότητες μεταξύ του 008 και του Baja Boot. Για παράδειγμα, αμφότερα τα μοντέλα διαθέτουν μεγάλες απολήξεις εξάτμισης που ξεπετάγονται ακριβώς δίπλα από τους δύο εφεδρικούς τροχούς που στοιβάζονται στο πίσω μέρος.
 
Από κει και πέρα ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το 008 φαίνεται πως είναι ένα τριθέσιο αυτοκίνητο με κεντρική θέση οδήγησης και δύο καθίσματα που βρίσκονται πίσω και πλάι από το κάθισμα του οδηγού. Κλείνοντας να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες αναφορικά με τον κινητήρα που θα το εξοπλίσει, αλλά ούτε και με τα στοιχεία απόδοσης, κάτι που αναμένεται προσεχώς.      

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda