Βλέπετε το πρωτόπτυπο Vision iNext.

Η Harman θέλει να γίνει ο ηγέτης του 5G

1.488 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2020)

Πολύ μεγάλες είναι οι βλέψεις της Harman για το άμεσο μέλλον, καθώς η θυγατρική της Samsung, σκοπεύει έως το 2022 να γίνει η κυρίαρχος εταιρεία στον τομέα της συνδεσιμότητας οχημάτων, μέσω της νέας τεχνολογίας συνδεσιμότητας 5G.


Η BMW θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Harman στο επερχόμενο ηλεκτρικό της SUV, iNext, αναφέροντας πως θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα υποστηρίζει ταχύτητα σύνδεσης 5G, κάτι που θα συμβεί τον Ιούνιο του 2021. Η είδηση αυτή έχει επιβεβαιωθεί από τα στελέχη των «βαυαρών» κατά τη διάρκεια του Consumer Electronics Show που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας νωρίτερα αυτό το μήνα, όπου και ανακοινώθηκε όπως μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να πουλήσει 14 εκατομμύρια συνδεδεμένα αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.
 
Όταν μιλάμε για ένα συνδεδεμένο αυτοκίνητο, αναφερόμαστε σε ένα όχημα που μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης αλλά και μίας κάρτας SIM μπορεί να συνδεθεί με τρίτες υπηρεσίες εκτός αυτοκινήτου, όπως συμβαίνει στην καθημερινότητά μας με τα κινητά τηλέφωνα. Αξίζει να σημειωθεί πως το δίκτυο 5G είναι έτοιμο να αντικαταστήσει τα επόμενα χρόνια παγκοσμίως το τρέχον δίκτυο 4G.
 
Η αλλαγή αυτή θα επιτρέψει στις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες, καθώς και να βελτιώσουν τα συστήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας των δρόμων αλλά και των αυτοκινήτων για αυτόνομη οδήγηση.
 
Η αυξημένη ταχύτητα που θα προσφέρει το 5G θα «ξεκλειδώσει» επίσης την επικοινωνία V2X (Vehicle to Everything) που μπορεί να αποτρέψει τις συγκρούσεις μεταξύ οχημάτων αλλά και τα ατυχήματα με πεζούς, ενώ θα παρέχει επίσης πιο λεπτομερή πλοήγηση, κάτι που απαιτείται για τα αυτόνομα οχήματα.
 
Τέλος η Harman αναφέρει πως έχει εξασφαλίσει συμφωνία με ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που θα της δώσει τη παγκόσμια ηγετική θέση στην τηλεματική μέχρι το 2022, αφήνοντας πίσω της τις Continental και LG. Παράλληλα πρόσθεσε πως έχει συνάψει συμφωνίες με διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες να προμηθευτούν μονάδες τηλεματικής που θα υποστηρίζουν και 5G. Αυτές θα τοποθετηθούν σε νέα αυτοκίνητα ξεκινώντας από το 2021 και θα επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να συνδέονται με ταχύτητα 5G όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Hyundai
4green