ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Leapmotor φέρνει στην Ευρώπη το νέο Lafa 5

1.282 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2025)
Η Leapmotor φέρνει στην Ευρώπη το νέο Lafa 5
3 Φωτογραφίες »

Ηλεκτρικό hatchback.
Με LED φώτα και σχεδίαση με καμπύλες.
Πιθανότατα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και 218 άλογα.
Η Leapmotor με το Lafa 5 στοχεύει στους νέους ηλικιακά αγοραστές.

autotriti team

Έρχεται νέο ηλεκτρικό hatchback στην Ευρώπη

Μία νέα πρόταση στην κατηγορία των μικρομεσαίων ηλεκτρικών φέρνει στην Ευρώπη η Leapmotor. Η κινεζική μάρκα της Stellantis αναμένεται να προχωρήσει στην αποκάλυψη του Lafa 5, η πρεμιέρα του οποίου θα γίνει στο Μόναχο στις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά πριν απ' αυτό έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser εικόνες του επερχόμενου hatchback.

Με LED φώτα και σχεδίαση με καμπύλες

Το νέο Leapmotor Lafa 5 είναι βυθισμένο στο σκοτάδι στις εικόνες, οι οποίες έχουν ως στόχο τους να μας παρουσιάσουν συγκεκριμένα κομμάτια της εξωτερικής του εμφάνισης. Παρατηρούμε πως το νέο ηλεκτρικό hatchback διαθέτει «καθαρές» επιφάνειες με πολλές καμπύλες και ελάχιστες «νευρώσεις». Στο μπροστινό μέρος, οι προβολείς αποτυπώνουν την γνωστή οπτική που εφαρμόζει η Leapmotor για τα LED φώτα, ενώ το καπό κρίνεται σχετικά κοντό. Μπορούμε επίσης να δούμε έναν αισθητήρα LiDar τοποθετημένο στην οροφή, στο τέλος της οποίας υπάρχει μία μικρή αεροτομή. Στο πίσω μέρος υπάρχει και εκεί μία LED μπάρα, ενώ το πίσω τζάμι εκ πρώτης όψης φαίνεται να είναι μικρό.

Πιθανότατα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και 218 άλογα

Το Leapmotor Lafa 5 θα βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική LEAP 3.5 με το crossover B10. Αυτή η πλατφόρμα υποστηρίζει επί του παρόντος έναν ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος με απόδοση έως 218 ίππους και 240 Nm ροπής. Το Leapmotor B10 διαθέτει δύο επιλογές μπαταρίας: 56,2 kWh με αυτονομία 361 km και 67,1 kWh με αυτονομία 434 km (WLTP). Πιθανότατα κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα ισχύσουν και στο νέο hatchback που φέρνει η Stellantis στις αγορές της Ευρώπης.

Η Leapmotor με το Lafa 5 στοχεύει στους νέους ηλικιακά αγοραστές

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σε λίγες ημέρες, αφού το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πύλες του την ερχόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε να πούμε πως ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κάο Λι, περιέγραψε το Lafa 5 ως ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο για «νέους που αρνούνται να συμβιβαστούν, να συμμορφωθούν ή να είναι συνηθισμένοι».

Mercedes
elk test