8 φωτογραφίες »

Η Mercedes EQS ξεκίνησε την παραγωγή της!

2.058 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2021)

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes, η EQS δεν άργησε καθόλου για να μπει στη γραμμή παραγωγής, καθώς ήδη οι πρώτες μονάδες έχουν κατασκευαστεί!

Πριν από περίπου ένα μήνα η Mercedes πραγματοποιούσε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της EQS. Ωστόσο όπως φαίνεται η γερμανική μάρκα δεν έχασε καθόλου χρόνο, καθώς πλέον ανακοίνωσε πως οι πρώτες μονάδες της αμιγώς ηλεκτρικής ναυαρχίδας έχουν ήδη κατασκευαστεί από το εργοστάσιό της, στην πόλη Sindelfingen της Γερμανίας.
 
Το κορυφαίο ηλεκτρικό σεντάν παράγεται στο Factory 56, δίπλα στη τυπική, αλλά και με το μεγαλύτερο μεταξόνιο  S-Class, όπως και με την υπερπολυτελή Maybach S-Class. Το εργοστάσιο φιλοξενεί περισσότερους από 1.500 υπαλλήλους, όντας αρκετά ευέλικτο χάρη στα υψηλά επίπεδα ψηφιοποίησης που διευκολύνουν και επιταχύνουν την παραγωγή.
 
Η νέα Mercedes EQS βασίζεται σε μία πλατφόρμα φτιαγμένη αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και προσφέρεται με δύο πακέτα μπαταριών χωρητικότητας 90 kWh ή 107,8 kWh, τα οποία είναι τοποθετημένα κατά μήκος του τεράστιου μεταξονίου. Με την μεγάλη μπαταρία η αυτονομία ανέρχεται στα 770 χλμ. Αρχικά το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις 333 ίππων (568 Nm ροπής) και 523 ίππων (855 Nm ροπής). Στην δεύτερη περίπτωση το μοντέλο εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα που θα συνθέτουν την 4κίνητη έκδοση 4MATIC +. Σημειώστε πως το γερμανικό στρατόπεδο έχει ήδη στα χαρτιά μια AMG έκδοση ισχύος 761 ίππων που θα έρθει αργότερα.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως στο εσωτερικό Οι προβολείς πέφτουν στο σύστημα MBUX Hyperscreen που συνδυάζει τρεις οθόνες σε μια υπερ-οθόνη OLED υψηλής ευκρίνειας 56 ιντσών, μήκους 141 εκατοστών και διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη μέσα από ένα «έξυπνο» και ικανό λογισμικό που καταλαβαίνει τον χρήστη και συνηθίζει τις επιθυμίες του!

Mercedes
skoda