Από την επόμενη αγωνιστική σεζόν, η Nissan θα είναι ο χορηγός του UEFA Champions League.

H Nissan χορηγός του Champions League

3.157 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/4/2014

Η Nissan υπέγραψε τη μεγαλύτερη συμφωνία χορηγίας της ιστορίας της, η οποία την καθιστά επίσημο παγκόσμιο συνεργάτη του UEFA Champions League από την περίοδο 2014-15 έως και το 2017-18.

 
Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα την παγκόσμια συνεργασία με το UEFA Champions League, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης του UEFA Super Cup. Αυτή η συνεργασία αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφωνία χορηγίας που έχει συνάψει ποτέ η εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία θα καταστήσει τη Nissan επίσημο παγκόσμιο συνεργάτη των παραπάνω κορυφαίων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, από την περίοδο 2014-15 έως και το 2017-18.

Ως επίσημος συνεργάτης, η Nissan θα έχει εκτεταμένα δικαιώματα για τους αγώνες, τις προκαταρκτικές φάσεις, το περιεχόμενο, τα μέσα ενημέρωσης, τη φιλοξενία, τα συναφή δρώμενα και τον τελικό της διοργάνωσης.Σε δήλωσή του ο Roel de Vries, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της εταιρείας, είπε: «Η πιο διάσημη ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης θα είναι μια σημαντική παγκόσμια πλατφόρμα για τη Nissan. Στόχος μας είναι να δείξουμε στους οπαδούς του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο, τον ενθουσιασμό που διακρίνει τόσο το ποδόσφαιρο, όσο και τα αυτοκίνητά μας». Σύμφωνα με τον de Vries, το UEFA Champions League έχει μια αθροιστική τηλεθέαση που ξεπερνά τα 4 δις τηλεθεατών κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν, ενώ η συμφωνία θα φέρει τη Nissan σε νέα ακροατήρια, έχοντας -εκτός των άλλων- το εμπορικό της σήμα συνεχώς στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού ημερολογίου.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Guy - Laurent Epstein, Διευθυντής Marketing της UEFA Events SA, δήλωσε : «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τη Nissan ως επίσημο συνεργάτη του UEFA Champions League από την επόμενη σεζόν, μια πραγματικά ηγετική παγκόσμια εταιρεία και μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, τέλος, πως το Champions League δεν είναι η μόνη μεγάλη χορηγία της Nissan. Εν τάχει αναφέρουμε τα παρακάτω: Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας, Ολυμπιακές ομάδες της Μ. Βρετανίας και του Μεξικό, Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ποδοσφαιρική διοργάνωση NCAA των ΗΠΑ, Heisman Trophy, διοργάνωση ποδοσφαίρου του Καναδά και τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Γιουσέιν Μπολτ.