Η νέα «παγκόσμια» πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) είναι σχεδόν έτοιμη και θα ξεκινήσει να τοποθετείται στα νέα μοντέλα της εταιρείας από φέτος.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα «παγκόσμια» πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) είναι σχεδόν έτοιμη και θα ξεκινήσει να τοποθετείται στα νέα μοντέλα της εταιρείας από φέτος.

Η νέα TNGA της Toyota

3.162 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2015)

Η Toyota ανακοίνωσε μια νέα πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί στα περισσότερα μοντέλα της εταιρείας, μειώνοντας τα κόστη παραγωγής των νέων αυτοκινήτων της εταιρείας και βελτιώνοντας την απόδοση και την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με την Toyota, η νέα «παγκόσμια» πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) είναι σχεδόν έτοιμη και θα ξεκινήσει να τοποθετείται στα νέα μοντέλα της εταιρείας από φέτος.
Ειδικότερα, η νέα TNGA είναι ένα καινούργιο πάτωμα που ενισχύει την ακαμψία του αυτοκινήτου κατά 30-65%, σε σχέση με τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούσε ως τώρα η Toyota, ενώ αποτελείται από νέα πιο ελαφριά και ανθεκτικά υλικά, τα οποία αφενός μεν μπορούν να μειώσουν το συνολικό βάρος των νέων μοντέλων και κατ επέκταση να συνδράμουν στη χαμηλότερη κατανάλωση που υπόσχονται οι νέοι κινητήρες της εταιρείας, με τους οποίους θα «συνεργάζεται» η TNGA, αφετέρου τα υλικά της νέας αυτής πλατφόρμας θα «συμβάλλουν» στην κατασκευή πιο ασφαλών αυτοκινήτων.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα TNGA διαθέτει μεγάλη ευελιξία, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ευρεία γκάμα μοντέλων ακόμα και διαφορετικών κατηγοριών, γεγονός που θα μειώσει κατά πολύ τα κόστη παραγωγής των νέων αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρείας. Στόχος μάλιστα της Toyota είναι μέχρι το 2020 τα μισά μοντέλα που παράγονται από την εταιρεία να βασίζονται στην εν λόγω πλατφόρμα. Επιπλέον, η TNGA, όπως υπογραμμίζεται, θα μπορεί να τοποθετείται σε προσθιοκίνητα ή πισωκίνητα μοντέλα.
Τέλος, η Toyota τονίζει ότι το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα θα είναι ένα μικρομεσαίου μεγέθους μοντέλο, που πιθανότατα θα κάνει ντεμπούτο ακόμα και μέσα στο 2015.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
OPEL