Η συγκεκριμένη Alfa έχει το σασί νούμερο 6018.

Αμέσως, έφυγε για την Αυστραλία, όπου ο ιδιοκτήτης του το αποθήκευσε χωρίς να το χρησιμοποιήσει.

Η τιμή του σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε το 1.5 εκατ. ευρώ.

Στην καρδιά του, έχει τον εργοστασιακό 6κύλινδρο κινητήρα 6,3 λτ. με απόδοση 70 ίππους.

H πιο σπάνια Alfa Romeo ever!

2.353 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2017)

Σίγουρα η σπανιότερη και μια από τις πιο ιστορικές Alfa Romeo θα δημοπρατηθεί από τον oίκο Sotherby. Διαβάστε την ιστορία της.

Ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που παρήγαγε ποτέ η Alfa Romeo βρέθηκε και τώρα πάει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotherby. Πρόκειται για ένα από τα λίγα G1 που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής εκείνο το διάστημα.

Τι κάνει αυτήν την Alfa Romeo G1 του 1921 τόσο ξεχωριστή; Συνολικά, στην γραμμή παραγωγής βρέθηκαν 52 τέτοια αυτοκίνητα αλλά οι συλλέκτες θεωρούν ότι αυτό είναι το μόνο που έχει μείνει στον κόσμο. Στην καρδιά του, έχει τον εργοστασιακό 6κύλινδρο κινητήρα 6,3 λτ. με απόδοση 70 ίππους και μέγιστη τελική ταχύτητα τα 128 χλμ./ώρα, επιδόσεις ιδιαίτερα δυνατές, αν σκεφτεί κανείς  ότι εκείνη την εποχή το Ford Model T είχε απήχηση στο κοινό, παρά το ότι παρήγαγε μόνο 20 ίππους.
 
Σύμφωνα με τον οίκο Sotherby, η συγκεκριμένη Alfa έχει το σασί νούμερο 6018 που λέγεται ότι είναι από τα πρώτα που βρέθηκαν σε παραγωγή. Αμέσως, έφυγε για την Αυστραλία, όπου ο ιδιοκτήτης του το αποθήκευσε χωρίς να το χρησιμοποιήσει. Στην δεκαετία του 1940, βρέθηκε και ανακαινίστηκε και το 1965 ένας φίλος της μάρκας με το όνομα Ross Flewell-Smith έμαθε για την ύπαρξη του και το αγόρασε, κρατώντας το σε εξαιρετική κατάσταση μέχρι και σήμερα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα της εταιρείας αλλά φαίνεται πως είναι και το μόνο σε τέτοια κατάσταση χωρίς να του λείπει ούτε ένα εξάρτημα ενώ λειτουργεί λες και βρίσκεται στο 1921. Η τιμή του φυσικά είναι απλησίαστη και θα φτάσει σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε το 1.5 εκατ. ευρώ.

FORD E-TRANSIT
OPEL