Πιο hi-tech από ποτέ και με ιταλική φινέτσα, το πρώτο SUV της Alfa Romeo συνεχίζει την καριέρα του με κινητήρες ισχύος από 190 έως και 510 ίππων.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πιο hi-tech από ποτέ και με ιταλική φινέτσα, το πρώτο SUV της Alfa Romeo συνεχίζει την καριέρα του με κινητήρες ισχύος από 190 έως και 510 ίππων.

Alfa Romeo Stelvio

2.664.968 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Το πρώτο SUV της Alfa Romeo συνεχίζει να είναι πιστό στο DNA του ιταλικού οίκου. Διαθέτει επιβλητική σχεδίαση και σπορτίφ οδική συμπεριφορά, ενώ πρόσφατα αναβαθμίστηκε στα σημεία ακολουθώντας τις τεχνολογίες τάσεις της εποχής. Το macho ιταλικό SUV προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου με απόδοση από 190 έως και 510 ίππους. Αισθητικά, η Stelvio καταφέρνει και κερδίζει τις εντυπώσεις ανεξαρτήτως έκδοσης. Όχι μόνο με την επιβλητική της σχεδίαση, όσο με την οδική της συμπεριφορά και την απόλαυση που σου βγάζει στο δρόμο, αλλά και τη γενικότερη ποιότητα κατασκευής. Συγκεκριμένα, παρά τις κάποιες μικρές ατέλειες στη συναρμογή (χαμηλά στο ταμπλό και στις πόρτες), η Stelvio διαθέτει καλά υλικά κατασκευής που «βγάζουν» premium αέρα στο μοντέλο, ενώ ο μοντέρνος σχεδιασμός ενισχύει τις θετικές εντυπώσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




Το εξωτερικό ντιζάιν έχει μείνει απαράλλακτο, ωστόσο η πιο σημαντική διαφορά βρίσκεται στην καμπίνα, και πιο συγκεκριμένα στη νέα οθόνη αφής 8,8 ιντσών η οποία βρίσκεται στο στάνταρ εξοπλισμό και φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Η μάρκα αναφέρει πως τα γραφικά έχουν ανανεωθεί, ενώ υποστηρίζει πως ο εκάστοτε οδηγός μπορεί να δημιουργήσει τη δική του αρχική οθόνη μέσω της λειτουργίας drag and drop. Επανασχεδιασμένος είναι και ο πίνακας οργάνων, ο οποίος έρχεται σε οθόνη 7 ιντσών με  νέα διάταξη και βελτιωμένα γραφικά, αλλά και η κεντρική κονσόλα που πλέον διαθέτει έναν περιστροφικό επιλογέα. Παράλληλα βρίσκουμε μεγαλύτερες ποτηροθήκες, σύστημα ασύρματης φόρτισης τηλεφώνου.
 
Συμπληρώνοντας το πλήθος των τεχνολογικών αναβαθμίσεων θα βρούμε πολλά αυτόνομα συστήματα οδήγησης δεύτερου επιπέδου όπως τα: Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Active Cruise Control, Traffic Sign Recognition και Intelligent Speed Control, Traffic Jam Assist και Highway Assist και iDriver Attention Assist.


 
Μπορεί ένα SUV να είναι απολαυστικό στο δρόμο; Ναι μπορεί! Απαντάμε βάζοντας... το χέρι μας στο ευαγγέλιο. Ανεξαρτήτως της έκδοσης που δοκιμάσαμε η Stelvio μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή με το κοφτερό και πλούσιο σε πληροφόρηση τιμόνι που σε κάνεις να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται οι τροχοί, τη σφικτή ανάρτηση που δε αφήνει στο αμάξωμα να παίρνει μεγάλες κλίσεις, τα εξαιρετικά φρένα και την αποτελεσματική τετρακίνησή της. Σε όλες τις εκδόσεις της, νομίζεις πως οδηγάς μια μπερλίνα με χαμηλό κέντρο βάρους και όχι ένα SUV με βάρος στα 1.800 κιλά, ενώ όλες οι εκδόσεις κινητήρων καταφέρνουν και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού της κατηγορίας της. Ok, μπορεί η κατανάλωση να είναι αρκετά ψηλότερη από αυτό που λένε τα χαρτιά, όμως αυτό δεν επηρεάζει αρνητικά τη ζυγαριά…
 
O ιδιαίτερος χαρακτήρας της Alfa Romeo Stelvio αναδεικνύεται μέσα από τρεις κινητήρες: 2λιτρο turbo βενζίνης 200 και 280 ίππων, τον καταγωγής Ferrari 2,9 V6 Bi-Turbo με 510 ίππους και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων από 190 έως 210 ίππους. Και οι 3 κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση στους τέσσερις τροχούς μέσω της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης τετρακίνησης Q4 all-wheel drive.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

AUTOFIT PASXA
4green