Πόσο σημαντικό είναι το ύψος του καθίσματος όταν οδηγείς;

To ύψος... μετράει!

30.679 Επισκέψεις στο άρθρο

Όσο περνούν τα χρόνια κι εμείς γερνάμε, τα αυτοκίνητά μας γίνονται ολοένα και πιο ψηλά. Αυτό είναι θετικό διότι σημαίνει ότι η επιβίβαση γίνεται πιο εύκολη.

Μετρώντας το ύψος του καθίσματος
To ύψος του καθίσματος σε 150 αυτοκίνητα 

Η άνετη επι/αποβίβαση είναι κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Εδώ στο γράφημα βλέπετε την εικόνα που έχουν 150 αυτοκίνητα τα οποία μετρήθηκαν και δοκιμάστηκαν τα τελευταία 2 χρόνια. Ιδανικό ύψος θεωρείται εκείνο ανάμεσα στα 620 - 650 χλστ. Για να το θέσουμε χοντρικά πολύ καλό θεωρείται και το επίπεδο ανάμεσα στα 560 και τα 710 χλστ. Τα προβλήματα ξεκινούν ψηλότερα ή χαμηλότερα από το πεδίο αυτό. 

Όσο μεγαλώνουμε, τα γούστα μας γύρω από το αυτοκίνητο που μας ταιριάζει αλλάζουν διαρκώς. Τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος το οποίο μας άρεσε όταν ήμασταν «πιτσιρικάδες» δε σημαίνει ότι είναι το ίδιο ελκυστικά όσο τα χρόνια περνούν. Σε γενικές γραμμές δε, το πιθανότερο είναι να καταλήξουμε όλοι σε κάποιο αυτοκίνητο το οποίο μας επιτρέπει να καθόμαστε ψηλά. Σας κάνει εντύπωση αυτό; 

Η αλήθεια είναι ότι το γήρας σπάνια έρχεται μόνο του ωστόσο υπάρχουν λύσεις. Από τη στιγμή που αναπτύχθηκε η τάση των SUV και τα οχήματα ελεύθερου χρόνου κυρίευσαν την αγορά και όλες σχεδόν τις κατηγορίες, έχουμε τη δυνατότητα να μεγαλώνουμε ηλικιακά με περισσότερη χάρη. Επιβιβαζόμαστε πιο άνετα, καθόμαστε πιο ψηλά, βλέπουμε τα πάντα και ταξιδεύουμε ευχάριστα – γιαυτό άλλωστε το cool στιλ με τέσσερις ρόδες από κάτω, γίνεται διαρκώς πιο δημοφιλές. 

Εμείς θα σας δείξουμε εδώ όλα τα αυτοκίνητα που έχουμε μετρήσει την περασμένη χρονιά, εστιάζοντας στο ύψος του καθίσματος. Ας δούμε όμως και κάποια βασικά ερωτήματα που εγείρονται γύρω από τον τρόπο που καθόμαστε και τα οποία μας απασχολούν συχνά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
4green