Nissan Juke Vs Seat Arona: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

14.453 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2023)
Εκτός αστικού περιβάλλοντος το SEAT Arona παρουσιάζεται ως ένα από τα οδηγοκεντρικά και ευχάριστα SUV, με ανάλαφρο πάτημα και σύστημα διεύθυνσης που μεταφέρει με ακρίβεια τις εντολές του οδηγού του στ
2 Φωτογραφίες »

Εκτός αστικού περιβάλλοντος το SEAT Arona παρουσιάζεται ως ένα από τα οδηγοκεντρικά και ευχάριστα SUV, με ανάλαφρο πάτημα και σύστημα διεύθυνσης που μεταφέρει με ακρίβεια τις εντολές του οδηγού του στο δρόμο.

Nissan Juke Vs Seat Arona: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Οδηγοκεντρικά και με ανθεκτικά φρένα

Παρόμοια οδηγική προσέγγιση έχουν Nissan Juke και SEAT Arona. Καταρχάς, και τα δύο «κοκκαλώσαν» στο... πι και φι (καλύτερο το Nissan Juke με τα πίσω ταμπούρα, 0-100 χλμ./ώρα σε 36 μέτρα). Στο B-SUV των Ιαπώνων, ο οδηγοκεντρικός προσανατολισμός εκφράστηκε με την σωστή θέση οδήγησης και την καλή αίσθηση από τα βασικά χειριστήρια στο τιμόνι. Στα θετικά του Nissan Juke να επισημάνουμε και τα στάνταρ ηλεκτρονικά συστήματα Active Ride Control (για βελτιωμένη άνεση) και Active Trace Control (για μείωση της υποστροφής και για πιο άμεσο χειρισμό), τα οποία φροντίζουν ώστε ο οδηγός να μην αγχώνεται για τίποτα όποιο ρυθμό κίνησης κι αν επιλέξει.
 
Ευχάριστο ύφος οδήγησης έχει και το SEAT Arona. Έχει ανάλαφρο πάτημα και σύστημα διεύθυνσης που μεταφέρει με ακρίβεια τις εντολές του οδηγού του στο δρόμο, ενώ η ανάρτηση (Γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός, ημιάκαμπτος άξονας πίσω όπως το Juke) εξασφαλίζει προσεγμένη κύλιση και πολύ καλή άνεση που αποτυπώνεται στο άνετο πέρασμα από λακκούβες και τυχόν κακοτράχαλα των αστικών κέντρων. Μην ξεχνάμε πως με 190 χλστ. απόσταση από το έδαφος, το SUVάκι της SEAT έχει μία ελεγχόμενη off-road προσέγγιση.

Μάρκα/Μοντέλο Nissan Juke Seat Arona
Εγγύηση (χρόνια) 3 4
Έκδοση εξοπλισμού ENERGY STYLE
Τιμή    
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 8 9
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 10 10
Παθητική Ασφάλεια 10 10
Value For Money 7 8
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 9 8
Κινητήρας-επιδόσεις 8 9
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 9 8
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 8 9
Μεταπωλητική Αξία 8 8
Τελική Βαθμολογία 172 179
Οδική Συμπεριφορά 9 8
Αισθηση πολυτέλειας 70% 68%

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Super Συγκριτικό: Nissan Juke Vs Seat Arona
Σελίδα 3Nissan Juke Vs Seat Arona: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Nissan Juke και Seat Arona
Σελίδα 5Συγκριτικό Nissan Juke Vs Seat Arona: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
Mercedes
Hyundai