Και εγένετο Scuderia Ferrari HP με νέο χρώμα το γαλάζιο!

1.943 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2024)
Και εγένετο Scuderia Ferrari HP με νέο χρώμα το γαλάζιο!
4 Φωτογραφίες »

- Η Ferrari αφήνει το κόκκινο για το γαλάζιο για το Grand Prix του Μαϊάμι
- Με γαλάζια μονοθέσια για πρώτα φορά έπειτα από 60 έτη!
- Η συμφωνία της ΗΡ με την Ferrari φτάνει μέχρι και τον τομέα των Esports

Η Ferrari αφήνει το κόκκινο για το γαλάζιο για το Grand Prix του Μαϊάμι

Το επερχόμενο Grand Prix του Μαϊάμι με ημερομηνίες διεξαγωγής το τριήμερο 3-5 Μαΐου θα κρύβει εκπλήξεις για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δη της Ferrari. Η εταιρεία από το Maranello έδωσε στη δημοσιότητα, με διαφορά μόλις λίγων ωρών, δύο σπουδαίες ανακοινώσεις. 

Με γαλάζια μονοθέσια για πρώτα φορά έπειτα από 60 έτη!

Για το συγκεκριμένο GP και στα πλαίσια του εορτασμού των 70 ετών από την πρώτη συμμετοχή της φίρμας σε αγώνα στο έδαφος των ΗΠΑ, τα ιταλικά μονοθέσια θα φέρουν γαλάζια απόχρωση.

Αν για κάτι ξεχώριζαν τα μονοθέσια της Ferrari (η οποία συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 1950) ήταν το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους. Εξαίρεση στον κανόνα ήταν η συμμετοχή στα δύο τελευταία Grand Prix του πρωταθλήματος το 1964, αμφότερα στην Αμερική (Μεξικό και ΗΠΑ), όταν και ο Enzo Ferrari, βρισκόταν σε έντονη διαμάχη με τους ιθύνοντες του διοικητικού σώματος της F1 λόγω των κανόνων. Σε μια κίνηση αντίδρασης, η Ferrari συμμετείχε ως «North American Racing Team». Μάλιστα, εκείνη την σεζόν οι Ιταλοί κατέκτησαν τον τίτλο στους Κατασκευαστές.


ΗΡ και Ferrari θα πορεύονται μαζί για πολλά έτη.
4 Φωτογραφίες »

ΗΡ και Ferrari θα πορεύονται μαζί για πολλά έτη.

Η συμφωνία της ΗΡ με την Ferrari φτάνει μέχρι και τον τομέα των Esports

Η δεύτερη σπουδαία ανακοίνωση αφορά την αλλαγή της ονομασίας της ομάδας με άμεση ισχύ. Η Ferrari «έδωσε τα χέρα» με την Hewlett Packard, υπογράφοντας συμφωνία με πολυετή διάρκεια και άμεση ισχύ. Πλέον, το λογότυπο της αμερικάνικης εταιρείας θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ferrari, καθώς θα εμφανίζεται στα μονοθέσια αλλά και τις φόρμες μηχανικών και πιλότων. Ακόμη, η συμφωνία επεκτείνεται και στα τμήματα ακαδημιών και Esports της ιταλικής μπράντας. Από την άλλη, η ΗΡ γίνεται ο κύριος προμηθευτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού των Ιταλών.
 

Mercedes
KIA