5 φωτογραφίες »

«Καρέ» νέων ηλεκτρικών μοντέλων ανακοίνωσε η Lotus

2.912 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2021)

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα νέα μοντέλα ανακοίνωσε η Lotus πως έχει στα σκαριά και φυσικά μετά τη νέα εποχή στην οποία έχει εισέλθει η βρετανική φίρμα, όλα τα μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά!

Δυναμικά στο παιχνίδι της κατασκευής νέων αυτοκινήτων επιστρέφει η Lotus, η οποία ουσιαστικά βάζει... μπροστά στη νέα ηλεκτροκίνητη εποχή που έχει περάσει, ανακοινώνοντας πως μέχρι το 2026 θα έχει λανσάρει τέσσερα ολοκαίνουργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα νέα μοντέλα αποτελούν μέρος της στρατηγικής της εταιρείας με την ονομασία «Vision80», η οποία στοχεύει στη μετατροπή της Lotus σε παγκόσμια ηλεκτρική μάρκα, όταν θα γιορτάσει τα 80ά της γενέθλια το 2028.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Το πρώτο αυτοκίνητο που θα ενταχθεί δίπλα στο hypercar Evija και στην Emira, θα είναι ένα SUV χωρίς ρύπους, που θα υποστηρίζεται από μια νέα πλατφόρμα και θα υπάγεται στην premium κατηγορία. Το ντεμπούτο του θα γίνει μέσα στο επόμενος έτος και θα βασιστεί στην αρχιτεκτονική Lotus Premium, μία από τις τέσσερις πλατφόρμες που ανακοίνωσε ο κατασκευαστής τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Πολλές πληροφορίες για το ηλεκτρικό SUV της Lotus δεν υπάρχουν ωστόσο το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Παράλληλα η ηλεκτρική ενέργεια για τον ηλεκτροκινητήρα θα παρέχεται από μπαταρίες 92-120 kWh, ενώ το μοντέλο θα υποστηρίζει σύστημα φόρτισης 800 βολτ.
 
Μετά την κυκλοφορία του πρώτου SUV παραγωγής της μάρκας, η Lotus θα κυκλοφορήσει επίσης ένα πλήρως ηλεκτρικό τετράθυρο κουπέ το 2023, ακολουθούμενο από ένα μεγαλύτερο SUV τον επόμενο χρόνο (2024). Τέλος, ένα ολοκαίνουργιο, ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του το 2026 για να ολοκληρώσει τη γκάμα της μάρκας.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ετοιμάζει η Lotus θα υπάρξουν προσεχώς.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green