Kia: Mε κυψέλες υδρογόνου τα νέα της στρατιωτικά

1.811 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2021)

Η Kia σκοπεύει να κάνει υδρογονοκίνητα τα μελλοντικά της στρατιωτικά οχήματα και έπειτα να προσφέρει την τεχνολογία αυτή και στα επιβατικά της.

Η Ηyundai είναι μία από τις λίγες φίρμες που συνεχίζουν να επενδύουν σημαντικά κεφάλαια στην υδρογονοκίνηση, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός πως, πριν λίγες μέρες, η φίρμα παρουσίασε μια σειρά από νέα concept σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτό τον τύπο καυσίμου. Η Kia δεν έχει δείξει πως κάνει κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει πολύ σύντομα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Στρατιωτικά με υδρογόνο, έπειτα και επιβατικά
Σύμφωνα με το Korean Blog, το 2028, η Kia θα παρουσιάσει το πρώτο της υδρογονοκίνητο ηλεκτρικό επιβατικό όχημα, όμως πριν γίνει αυτό, η εταιρεία θα δοκιμάσει την τεχνολογία αυτή πάνω σε στρατιωτικά οχήματα. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του «Hydrogen Mobility Show» που έγινε στη Νότια Κορέα, ο Song Ho-Sung, πρόεδρος και CEO της Κia, είπε στους δημοσιογράφους πως η Kia θα εστιάσει στο να χρησιμοποιήσει κινητήρες με κυψέλες υδρογόνου σε στρατιωτικά οχήματα και έπειτα θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή και στα επιβατικά από το 2028. Τα επιβατικά αυτά, αποκαλύφθηκε πως θα είναι SUV ή πολυμορφικά.

Υδρογονοκίνητα θα μεταφέρουν πυραύλους
H Kia θα προσφέρει την τεχνολογία αυτή σε μικρά στρατιωτικά οχήματα αλλά έπειτα θέλει να την κάνει διαθέσιμη και σε ολόκληρη την γκάμα της που περιλαμβάνει επίσης φορτηγά και οχήματα που μεταφέρουν πάνω τους πυραύλους κ.α.

Γιατί λένε όχι στα ηλεκτρικά με μπαταρία;
Τα ηλεκτρικά με κυψέλες υδρογόνου λέγεται πως είναι καταλληλότερα από τα ηλεκτρικά με μπαταρία γιατί η φόρτισή τους χρειάζεται λιγότερο χρόνο.

«Φίλε, φορτίζω, μην ρίχνεις ρουκέτες»
Η Kia σκοπεύει να κάνει υδρογονοκίνητα τα μελλοντικά της στρατιωτικά οχήματα και έπειτα να προσφέρει την τεχνολογία αυτή και στα επιβατικά της.
Πόσο χρήσιμα θα είναι τέτοια οχήματα σε εμπόλεμες καταστάσεις; Πού θα φορτίζουν όταν όλα γύρω τους μπορεί να είναι κατεστραμμένα;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
Audi