Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Κλέφτες κόβουν τα καλώδια των φορτιστών για να πουλήσουν τον χαλκό!

3.111 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2024)
Κλέφτες κόβουν τα καλώδια των φορτιστών για να πουλήσουν τον χαλκό!

- Κλέφτες έχουν βάλει στο μάτι τους φορτιστές των ηλεκτρικών.
- Κλέβουν τα καλώδια των φορτιστών για τον χαλκό τους.
- Πάνω από 1.000 ευρώ η ζημιά ανά κλεμμένο καλώδιο.
- 174 κλοπές από 27 διαφορετικά σημεία φόρτισης στο Ην. Βασίλειο.

Κλέφτες έχουν βάλει στο μάτι τους φορτιστές των ηλεκτρικών

Εκατοντάδες δημόσιοι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν βγει νοκ-άουτ στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς κλέφτες κόβουν τα καλώδια προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα πολύτιμα μέταλλα που κρύβουν στο εσωτερικό τους!

Πάνω από 1.000 ευρώ η ζημιά ανά κλεμμένο καλώδιο

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού, από το Νοέμβριο του περασμένου έτους, η Instavolt, η μεγαλύτερη εταιρεία ταχείας φόρτισης του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει αναφέρει 174 κλοπές καλωδίων από 27 διαφορετικά σημεία φόρτισης στο Γιορκσάιρ και τα Μίντλαντς. Μάλιστα, τα Μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως κάθε κλοπή καλωδίου ισοδυναμεί με 1.000 λίρες Αγγλίας (1.175 ευρώ περίπου), ωστόσο αυτό απασχολεί περισσότερο απ' όλα την εταιρεία είναι η ζημιά που προκαλούν οι κλοπές στην εμπιστοσύνη του κοινού στα ηλεκτρικά οχήματα.  

Κλέβουν τα καλώδια των φορτιστών για τον χαλκό τους

Σε σχετικές δηλώσεις για το θέμα, ο επικεφαλής της Instavolt, Delvin Lane υπογράμμισε ότι οι κλέφτες μπορούν να δράσουν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Μάλιστα, είπε πως υπάρχουν περιπτώσεις που το καλώδιο από ένα φορτιστή έχει κλαπεί και πάλι μόλις οκτώ ώρες μετά την επισκευή του! Ο Delvin Lane είπε ότι οι κλέφτες κλέβουν τα καλώδια για τον χαλκό τους, τον οποίο πιστεύει ότι πωλούν σε παράνομους εμπόρους σκραπ. Ωστόσο, επεσήμανε πως: «Το καλώδιο δεν είναι μια συμπαγής ράβδος χαλκού, αλλά λεπτό σύρμα και είναι λανθασμένη η αντίληψη πως θα φέρει μεγάλο οικονομικό όφελος στους κλέφτες».

Παίρνει τα μέτρα της η Instavolt με συσκευές παρακολούθησης

Σε κάθε περίπτωση η Instavolt έχει ξεκινήσει να παίρνει τα μέτρα της. Για να καταπολεμήσει τους κλέφτες εγκαθιστά κάμερες σε κάθε σημείο που έχει τοποθετημένους φορτιστές, ενώ εγκαθιστά στα καλώδια έξυπνες συσκευές παρακολούθησης για να γνωρίζουν σε ποιους εμπόρους καταλήγουν μέσω του στίγματος που θα εκπέμπουν. «Ελπίζουμε ότι οι συσκευές θα μας πάνε κατευθείαν στους αντιπροσώπους σκραπ που παίρνουν τα καλώδια», είπε ο Lane. Επίσης, η Instavolt είναι σε επαφή με την αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών.

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
elk test