Κολλημένος ή θα άλλαζες μάρκα για να βρεις το καλύτερο;

7.893 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2020)

Υπάρχει περίπτωση ενώ πας για Toyota τελικά να αγοράσεις Peugeot; Πόσο μακριά θα πας κυνηγώντας το κελεπούρι;

Πόσο μακριά από τη μάρκα που ξεκίνησες να αγοράσεις θα φτάσεις για να κάνεις την σωστή αγορά; Θα αλλάξεις κατηγορία; Κατασκευαστή; Χώρα προέλευσης; Όλα;
 
Μπορεί να είπες ότι θες ένα μικρό SUV και σου αρέσουν τα γιαπωνέζικα. Ξετρελάθηκες με το Honda HR-V όμως σου έπεσε ακριβό. Μπήκες στην Hyundai να δεις το Kona, και δεν είσαι μακριά. Ιαπωνία, Κορέα δίπλα είναι, και η κατηγορία είναι η ίδια. Πήρε όμως το μάτι σου το νέο i30 στην έκδοση N και σκέφτηκες μήπως πας για μικρομεσαίο τελικά.
 
Μένεις Hyundai, αλλάζεις κατηγορία. Όμως στην ίδια κατηγορία παίζει και το Ceed  της Kia. Αδελφή μάρκα είναι, οπότε πάλι δεν ξεστράτησες πολύ. Όμως επειδή το SUV το γουστάρεις τελικά, στάθηκες μπροστά στο Sportage γιατί σου γυάλισε, και η τιμή είναι καλή.
 
Κοιτώντας τιμές πήρε το μάτι σου και το Skoda Karoq και είδες ότι σε σχέση με το αρχικό HR-V, δεν πας μακριά και είναι και λίγο μεταλύτερο. Όμως στα ίδια λεφτά αγοράζεις Octavia, αμαξάρα, ενώ αν είναι να πάρεις τελικά μικρομεσαίο SUV, μήπως να δεις και το Qashqai, που είναι και το best seller της κατηγορίας, και Ιαπωνικό που σου άρεσε από την αρχή.
 
Ή μήπως να περιμένεις το νέο Juke που είναι φθηνότερο και τελικά πιο πολύ στα μέτρα σου; Και εντωμεταξύ αγοράζεις ένα Micra που είναι μεγάλο όσο ένα μικρομεσαίο, και πιο φθηνό. Και ο έμπορος στο παίρνει πίσω όταν έρθει το Juke.
 
Αν είναι όμως να πάρεις Micra, μήπως να δεις και το Clio που είναι ολοκαίνουργιο και έχει και γιαπωνέζικα γονίδια; Ή αν είναι να πάρεις μικρό να πας σε Toyota που έχουν καλύτερη μεταπώληση και δεν σπάνε δε χαλάνε;
 
Και το μπέρδεμα συνεχίζεται, και όσο είσαι ανοιχτός σε όλες τις μάρκες, το μπέρδεμα γίνεται μεγαλύτερο. Είναι όμως και ευχάριστο.
 
Το ερώτημα είναι το κάνεις; Πόσο ανοιχτός είσαι σε όλες τις μάρκες και τα μοντέλα; Πόσο μακριά πας, πόσο αλλάζεις μάρκα, μοντέλο, κατηγορία και χώρα προέλευσης για να πάρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα; Πολύ; Ή καθόλου;

Mercedes
KIA