Porsche vs Tesla με φόντο το ρεκόρ στο Ring

4.043 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2019)

Oργιάζουν οι φήμες ότι η Porsche παγίδεψε την Tesla αφήνοντάς την να πάρει το ρεκόρ στο Ring... Mάθετε περισσότερα.

Tα ρεκόρ στo Νurburgring έχουν την δική τους σημασία για τους φίλους της αυτοκίνησης και για αυτό οι εταιρείες δείχνουν ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθειά τους να προμοτάρουν όσο καλύτερα μπορούν τα νέα τους μοντέλα.

Πριν από λίγο καιρό, η Porsche ανακοίνωσε πως η νέα Τaycan σε προσπάθεια που έκανε στην διάσημη πίστα πριν ακόμη παρουσιαστεί έσπασε το ρεκόρ για τα ηλεκτρικά 4θυρα μοντέλα ολοκληρώνοντας έναν γύρο σε μόλις 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε ιδιαίτερα στην Tesla, που θέλει να θεωρείται ως η πρωτοπόρος εταιρεία στην κατηγορία των ηλεκτρικών και για αυτό ο Musk έστειλε στο Ring ένα πολύ αναβαθμισμένο πρωτότυπο Model S που λέγεται πως συνέτριψε το ρεκόρ της Taycan κατά περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Αν και η Tesla φάνηκε πως κερδίζει αυτή την μονομαχία, οι πληροφορίες από την Γερμανία κάνουν λόγο πως η Porsche κρύβει άσο στο μανίκι της. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως η Taycan που έκανε τότε το ρεκόρ στο Ring δεν ήταν η κορυφαία Turbo S αλλά η «απλή» Τurbo με τις φήμες να κάνουν λόγο πως η Porsche περίμενε αυτή την κίνηση της Τesla για να βάλει την Turbo S στην πίστα και να εξαλείψει κάθε αμφισβήτηση για το ποιο είναι το γρηγορότερο αμιγώς ηλεκτρικό 4θυρο στον κόσμο.

Yπενθυμίζουμε ότι η Taycan εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) συνολικής απόδοσης 625 ίππων που με Overboost φτάνει τα 671 άλογα στην Τurbo και τα 761 άλογα στην Turbo S. Θα απαντήσει άραγε στην Τesla η Porsche ή θα επαληθευτούν αυτοί που ισχυρίζονται ότι παρά τα 90 άλογα περισσότερα που αποδίδει η Turbo S, δεν είναι ικανή να σημειώσει καλύτερο χρόνο από το Model S;
 

FORD E-TRANSIT
OPEL