Η ψηφιακή απεικόνιση στα VR γυαλιά μεταβάλλεται ανάλογα με τις κινήσεις του αυτοκινήτου στον πραγματικό κόσμο. Για παράδειγμα, μία κλειστή στροφή για το Audi e-tron μετατρέπεται σε απότομη αλλαγή πορε

Η ψηφιακή απεικόνιση στα VR γυαλιά μεταβάλλεται ανάλογα με τις κινήσεις του αυτοκινήτου στον πραγματικό κόσμο. Για παράδειγμα, μία κλειστή στροφή για το Audi e-tron μετατρέπεται σε απότομη αλλαγή πορείας και στο εικονικό περιβάλλον της ταινία.

Εικονική πραγματικότητα στο πίσω κάθισμα

5.766 Επισκέψεις στο άρθρο

Μία νέα υπηρεσία που αλλάζει ριζικά την ψυχαγωγία των πίσω επιβατών παρουσίασε στην έκθεση του Λας Βέγκας η Audi, μετατρέποντας ουσιαστικά τα πίσω καθίσματα στον πιο σύγχρονο κινηματογράφο του κόσμου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο λόγος για μία τεχνολογία που εκμεταλλεύεται την κίνηση του οχήματος σε πραγματικό χρόνο και προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στον επιβάτη που φοράει τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. 

Η πρώτη «γνωριμία» με τη συγκεκριμένη τεχνολογία έγινε στα πίσω καθίσματα ενός Audi e-tron, όπου προβλήθηκε η ειδικά διαμορφωμένη ταινία «Avengers: RocketΆs Rescue Run». Κάπου εκεί το ηλεκτρικό μοντέλο της Audi μετατρέπεται για τον επιβάτη σε ένα γαλαξιακό σκάφος που κινείται ανάμεσα σε αστεροειδείς, ενώ η ψηφιακή απεικόνιση στα VR γυαλιά μεταβάλλεται ανάλογα με τις κινήσεις του αυτοκινήτου στον πραγματικό κόσμο. 

Για παράδειγμα, μία κλειστή στροφή για το e-tron μετατρέπεται σε απότομη αλλαγή πορείας για το διαστημόπλοιο στην ταινία. 

Η εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα συνεχιστεί προκειμένου σύντομα να προστεθούν και παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, αλλά και προσαρμογή ακόμα περισσότερων εμπειριών από τη πραγματικότητα, όπως η στάση σε ένα φανάρι που θα μετατρέπεται σε κάποιο «εμπόδιο» στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού.

Audi, Marvel και Disney συνεχίζουν την έρευνα ώστε η νέα μορφή ψυχαγωγίας να περάσει στην αγορά εντός τριετίας, ενώ η γερμανική φίρμα έχει δημιουργήσει τη θυγατρική εταιρεία «holoride», προκειμένου να εμπορευματοποιήσει την πλατφόρμα στις ενδιαφερόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες. Σίγουρα πρόκειται για μία εντυπωσιακή τεχνολογία που, πέρα από τον διασκεδαστικό της χαρακτήρα, θα κρατά ήσυχα και τα μικρά παιδιά στο πίσω κάθισμα, προσφέροντάς μας ένα πιο άνετο και ασφαλές ταξίδι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL