Το συγκεκριμένο Niva συμμετείχε στο Paris-Dakar ράλι του 1981.

Το κόστος αγοράς του δεν ξεπερνά τις περισσότερες φορές τα 10.000 ευρώ.

Lada Niva αξίας 100.000 δολ;

3.698 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2018)

Το πιο ακριβό Lada Niva της ιστορίας αναμένεται να γίνει αυτό εδώ το αυτοκίνητο που θα δημοπρατηθεί σύντομα από τον οίκο Sotherby.

Μπορεί το Lada Niva να βρίσκεται σε παραγωγή για παραπάνω από τέσσερις δεκαετίες και να έχει υποστεί μια σειρά από ανανεώσεις, ωστόσο το μοντέλο δεν έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Χάρη μάλιστα στην ικανότητα του να ανταπεξέρχεται σε κάθε είδους τερέν και σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης που έχει, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα κυρίως στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Το κόστος αγοράς του δεν ξεπερνά τις περισσότερες φορές τα 10.000 ευρώ ενώ με 5.000 ευρώ μπορεί οποιοσδήποτε να βρει ένα Niva σε πολύ καλή κατάσταση με μόλις λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο.
 
Δεν είναι όμως όλα τα Lada Niva τόσο φθηνά και αυτό εδώ το αυτοκίνητο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο  σε αποθήκη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γιατί όμως ο οίκος Sotherby εκτιμά πως η τιμή του θα φτάσει σε δημοπρασία μέχρι και τα 85.000 ευρώ (σχεδόν 100.000 δολάρια);  Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο Niva συμμετείχε στο Paris-Dakar ράλι του 1981, και συνεπώς πέρα από την αγωνιστική του και ιστορική του κληρονομιά, είναι εξοπλισμένο με νέο καπό, θύρες ενώ έχει επιπλέον προστασία, μοναδική ανάρτηση και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ.

Το αυτοκίνητο έχει αλλάξει μόλις δύο ιδιοκτήτες αλλά, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με το κόστος για ανακαίνιση να λέγεται πως είναι αρκετά υψηλό…

Aξίζουν τόσα λεφτά για ένα τέτοιο Lada Niva;

FORD E-TRANSIT
OPEL