• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H Renault φαίνεται πως επανεξετάζει όλα τα ενδεχόμενα γύρω από την R.S. έκδοση του επόμενου Clio.

Mε 1.800άρι το Clio R.S.;

2.689 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2018

Aκόμα πιο ισχυρό θέλει να κάνει το επόμενο Clio R.S η Renault, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα το εξοπλίσει με τον 1.800άρη turbo κινητήρα του Megane R.S. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

RENAULT: Νέο Renault CLIO. Aπό 13.790€. Πάρε Προσφορά!

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Renault κατάφερε να εξοπλίσει το Clio R.S. 16 Concept με το turbo 2λιτρο μοτέρ του Megane RS της προηγούμενης γενιάς στο περιθώριο του GP της F1 στο Μονακό. Ο ίδιος ο επικεφαλής της Renault Sports Cars, κ. Patrice Ratti είχε δηλώσει τότε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για να κάνει το ίδιο και στο μοντέλο παραγωγής, ωστόσο φαίνεται πως το πράσινο φως δεν δόθηκε ποτέ και τώρα είναι πλέον απίθανο να γίνει, μιας και το νέο Clio θα κάνει ντεμπούτο στα τέλη του φετινού έτους.
 
Σύμφωνα πάντως με πηγές που έρχονται από την Γαλλία, η Renault φαίνεται πως επανεξετάζει όλα τα ενδεχόμενα γύρω από την R.S. έκδοση του επόμενου Clio, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι το νέο Clio R.S. θα μπορούσε να εξοπλιστεί με τον 4κύλινδρο turbo κινητήρα των 1.800 κ.εκ του Megane R.S. που αποδίδει 280 ίππους και φτάνει μέχρι και τους 300 ίππους στην έκδοση Trophy.

Για να μην «κόψει» πωλήσεις από άλλα μοντέλα της μάρκας πάντως, οι φήμες αναφέρουν ότι η γαλλική μάρκα θα επιλέξει να προσφέρει μια λιγότερο ισχυρή έκδοση του 1.800άρη κινητήρα με την απόδοση του να φτάνει μέχρι τους 225 ίππους Δεν πρέπει όμως να αποκλείεται να προστεθεί αργότερα στην γκάμα και η έκδοση Trophy με σκοπό να αποτελέσει την κορυφαία επιλογή στην γκάμα με την απόδοση της να «φλερτάρει» με τους 250-260 ίππους.

Εσείς τι λέτε; Θα αποτελέσει αυτή η κίνηση της Renault το εφαλτήριο για να διεκδικήσει το Clio R.S μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των hot-hatch;

75 διαθέσιμα άρθρα για RENAULT  CLIO