• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
6 φωτογραφίες »

Με 374 ίππους η νέα BMW M240i xDrive Coupé

1.825 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/5/2021

Η BMW αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου μοντέλου αλλά και κάποιες πρώτες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά που θα έχει.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé βρίσκεται στην τελική ευθεία των δοκιμών, πριν παρουσιαστεί και επίσημα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Η τελευταία φάση της διαδικασίας εξέλιξης για τη μαζική παραγωγή της νέας BMW Σειράς 2 Coupé έχει ξεκινήσει και η φίρμα αποφάσισε να δημοσιεύσει μια σειρά από φωτογραφίες του μοντέλου, «ντυμένο» με βαρύ καμουφλάζ, έτσι ώστε να μείνουν κρυφές οι λεπτομέρειες για τη νέα σχεδίαση που θα υιοθετήσει αλλά και να αποκαλύψει κάποιες πρώτες πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε. Το μοντέλο, που θα κατασκευάζεται από τα τέλη καλοκαιριού του 2021 θα συνεχίσει, σύμφωνα με την φίρμα, την παράδοση των ιδιαίτερα οδηγοκεντρικών, compact και ισχυρών δίθυρων μοντέλων της μάρκας που κατασκευάζονται από την εποχή της BMW 2002. 

Η BMW M240i xDrive Coupé, η έκδοση που λαμβάνει την φροντίδα του M τμήματος της φίρμας, θα αξιοποιεί τη ροπή ενός ισχυρού εν σειρά εξακύλινδρου βενζινοκινητήρα με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo που θα προσφέρει μέγιστη ισχύ 275 kW/374 hp και συνεργάζεται με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Το μοντέλο BMW M μεταφέρει την ισχύ του στο δρόμο μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive. 

Ανεξαρτήτως κινητήρα, όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 2 Coupé λέγεται πως θα απολαμβάνουν τα οφέλη μιας ιδιαίτερα άκαμπτης στρεπτικά δομής αμαξώματος. Η στατική στρεπτική ακαμψία, όπως ισχυρίζεται η φίρμα, έχει αυξηθεί κατά 12% περίπου συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο με τη χρήση ενισχύσεων (dynamic driving struts) στο πίσω τμήμα του οχήματος, που συμβάλλουν στην κορυφαία ευελιξία της νέας BMW Σειράς 2 Coupé. 

Όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 2 Coupé υιοθετούν αμορτισέρ με απόσβεση ανάλογη της διαδρομής τους (στάνταρ), η ακριβής ρύθμιση των οποίων θα πετυχαίνει μία αισθητά βελτιωμένη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης. Το Adaptive M Chassis προσφέρεται προαιρετικά για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé, όπως συμβαίνει και με το σύστημα Variable Sports Steering που λέγεται πως θα προσφέρει βελτιωμένη ακρίβεια στις στροφές με ‘λιγότερο τιμόνι' κατά τη στάθμευση και τους ελιγμούς.

Όσον αφορά την κορυφαία BMW M2, δεν πρέπει να την περιμένουμε πριν τον ερχομό του 2023.

24 διαθέσιμα άρθρα για BMW  ΣΕΙΡΑ 2