Στην εικόνα βλέπετε το τρέχον μοντέλο.

Με ατμοσφαιρικό κινητήρα η νέα Cayman GT4

3.144 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2018)

Πληροφορίες σχετικά με τον κινητήρα που θα πάρει θέση στην επερχόμενη Porsche Cayman GT4 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Δείτε περισσότερα.

Με έναν εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα αναμένεται να έρθει η νέα Cayman GT4, παρόλο το γεγονός πως η αδερφή της 718 Cayman συνδυάζεται με ένα υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα.
 
Σύμφωνα με αναφορές των διεθνών μέσων, ο κινητήρας αναμένεται να είναι μια υποβαθμισμένη έκδοση του εξακύλινδρου 4.0 λίτρων που έχει η νέα 911 GT3, ωστόσο αναμένεται να αυξήσει τους ίππους της Cayman GT4 κάνοντας λόγο πως θα ανέρχονται κοντά στους 400.
Οι πληροφορίες αυτές έρχονται σε συνάφεια με τις δηλώσεις σε ξένα ΜΜΕ του Andreas Preuninger, επικεφαλής της ανάπτυξης αυτοκινήτων GT στην Porsche, που τόνισε πως: «πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερη και πιο άμεση απόκριση του γκαζιού με ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα υψηλής πίεσης από οποιοδήποτε είδος turbo κινητήρα», ενώ λίγο αργότερα επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία τετρακύλινδρων GT αυτοκινήτων.
 
Αν όλα αυτά βγουν αληθινά και στην πράξη τότε το επόμενο μοντέλο, θα είναι σε θέση να φτάνει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4.4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα θα είναι ελαφρώς αυξημένη από τα 294 χλμ./ώρα.
 
Τέλος φήμες κάνουν λόγο πως η επερχόμενη Porsche Cayman GT4 θα προσφερθεί με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ το κόστος απόκτησης θα κυμαίνεται περίπου στις 80.000 ευρώ.  

FORD E-TRANSIT
OPEL