Mega Test: 5 δημοφιλή λάστιχα σε φρενάρισμα & αποφυγή κινδύνου
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mega Test: 5 δημοφιλή λάστιχα σε φρενάρισμα & αποφυγή κινδύνου

232.299 Επισκέψεις στο άρθρο (2/11/2022)

Δοκιμή σε ελαστικά για SUV σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο. Τι κατάφεραν στην πράξη στο test αποφυγής κινδύνου (Elk Test); Ποια μάρκα ελαστικού πήρε το πρωτάθλημα;

Σε στεγνή & βρεγμένη άσφαλτο

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το Autotriti Test Center, υπέβαλλε σε δοκιμασίες φρεναρίσματος και Elk Test (σε στεγνό & βρεγμένο τερέν), μερικά από τα καλύτερα ελαστικά για μία εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία οχημάτων, αυτή των SUV. Τα ελαστικά της δοκιμής, από επώνυμα brands (μάρκες) που κάνουν καλή πορεία και στην ελληνική αγορά, αφορούν την κατηγορία «θερινά» στη δημοφιλή (για SUV) διάσταση 215/60 R17. Best sellers ή νέα ελαστικά SUV, από την γκάμα, δημοφιλών και στην Ελλάδα, εταιρειών. Ξεκινάμε λοιπόν την σειρά των αποτελεσμάτων ανά δοκιμασία.

Τest αποφυγής κινδύνου (Εlk Test) και φρενάρισμα σε βρεγμένο

To βρεγμένο και ολισθηρό οδόστρωμα είναι ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών. Ποια ελαστικά τα έκαναν «μούσκεμα» και ποια κατάφεραν να στρίψουν και να φρενάρουν με ασφάλεια; Ένας από τους φόβους των οδηγών είναι η οδήγηση στη βροχή και όχι άδικα. Η μειωμένη πρόσφυση τονίζει τις αντιδράσεις των αυτοκινήτων και αυξάνει τις αποστάσεις ακινητοποίησης. Δε θα μπορούσαν λοιπόν να λείπουν οι σχετικές δοκιμασίες από ένα σοβαρό τεστ ελαστικών.

Oι τιμές των ελαστικών της δοκιμής στην ελληνική αγορά

Οι τιμές (ανά ελαστικό) που «παίζουν» στην λιανική αγορά για τα ελαστικά της δοκιμής μας κινούνται περίπου στα 120 ευρώ. Δηλαδή, μια μέση τιμή τετράδας ελαστικών για SUV στην διάσταση 215/ 60 R17 με δείκτη ταχύτητας 96H – 100V, θα σας έρθει γύρω στα 480 ευρώ.

Φυσικά αυτό «σήμερα που διαβάζετε», καθώς οι τιμές –λόγω των διεθνών συνθηκών μεταφορών- συγκρατούνται με κόπο από μια ακόμη ανατίμηση. Σημειώστε πως αν τα παραγγείλετε (σε κάποια εμπορία που διαθέτει e-shop), ηλεκτρονικά και σας τα αποστείλουν, θα έχετε και μια μικρή επιβάρυνση από 10-12 ευρώ (μεταφορικά κόστη).

Δείτε πιο κάτω τα αποτελέσματα και την κατάταξη του Mega Test!

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
4green