Mercedes: Πιστή στα θερμικά μοτέρ όσο υπάρχει ζήτηση

1.887 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2021)

O Ola Kallenius, CEO της Daimler, ξεκαθάρισε πως η Mercedes θα συνεχίσει να εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο υπάρχει ζήτηση, ωστόσο τόνισε πως όταν κριθεί απαραίτητο, η φίρμα θα στραφεί 100% στα ηλεκτρικά.

Ο Οla Κallenius, o CEO της Daimler υποσχέθηκε μέσα από τις νέες του δηλώσεις πως η φίρμα θα συνεχίσει να παράγει κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο αυτοί έχουν ζήτηση, ωστόσο σημείωσε πως η φίρμα θα είναι έτοιμη να στραφεί αποκλειστικά στον ηλεκτρισμό, όταν καταλάβει πως είναι απαραίτητο και «βγάζει νόημα».

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στους Financial Times, ο Kallenius τόνισε: «Eνώ προχωράμε για έναν κόσμο χωρίς εκπομπές ρύπων, θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου τα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα θα είναι κυρίαρχα και τελικά οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι η μειοψηφία. Με έναν οικονομικό όμως τρόπο, θα χρησιμοποιούμε τα μοτέρ αυτό, όσο η αγορά τα υποστηρίζει».

Η Mercedes φαίνεται πως δεν έχει στα σχέδιά της να επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη νέων κινητήρων βενζίνης και diesel, αλλά αντίθετα, θα προσπαθήσει να εξελίξει τα μοτέρ που έχει αυτή την στιγμή στην γκάμα της και να τα συνδυάσει με ηλεκτρική τεχνολογία, ώστε να παράγουν λιγότερους ρύπους και να γίνουν περισσότερο αποδοτικά. Ο Kallenius σημείωσε: «Δεν έχουμε επιλέξει ένα συγκεκριμένο σημείο για την μεταστροφή μας στα ηλεκτρικά αλλά όταν μια νέα τεχνολογία έρχεται στο προσκήνιο, κάποια στιγμή η στροφή αυτή συμβαίνει από μόνη της. Όταν συμβεί αυτό θα είμαστε έτοιμοι και δεν θα διστάσουμε λόγω νοσταλγίας να στραφούμε 100% στον ηλεκτρισμό».

H Daimler έχει ήδη ανακοινώσει πως η smart θα κατασκευάζει πλέον μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σύντομα αναμένουμε το ντεμπούτο του πρώτου SUV της φίρμας σε συνεργασία με την Geely.
 

MERCEDES NEW RANGE
OPEL