4 φωτογραφίες »

Mετατρέπουν κλασικά ΜΙΝΙ σε ηλεκτρικά αντί 29.000 ευρώ

3.050 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2021)

Η εταιρεία που αναλαμβάνει την μετατροπή χρησιμοποιεί μπαταρίες από μεταχειρισμένα Nissan LEAF και είναι περήφανη για την τιμή.

Να μετατρέψει το κλασικό MINI σε αμιγώς ηλεκτρικό μπορεί πλέον μια βρετανική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο. Η Londοn Εlectric Cars ιδρύθηκε το 2017 και σκοπός της είναι να κατασκευάσει ηλεκτρικά κλασικά αυτοκίνητα με μεγάλη αυτονομία. Η φίρμα μάλιστα αναφέρει πως τα χιλιόμετρα αυτονομίας που ανακοινώνει είναι πραγματικά και πως δεν έχουν γίνει παραχωρήσει στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, έτσι ώστε τα αποτελέσματα που ανακοινώνει να είναι καλύτερα στα χαρτιά.


Οι μπαταρίες προέρχονται από μεταχειρισμένα LEAF.

Οι μπαταρίες προέρχονται από μεταχειρισμένα LEAF.


Για να γίνει η μετατροπή, η London Electric Cars ξήλωσε όπως είναι φυσικό το μοτέρ εσωτερικής καύσης και κάθε άλλο σχετικό εξάρτημα και τοποθέτησε μια 20 kWh μπαταρία που προσφέρει πραγματική αυτονομία μεταξύ 95-112 χιλιομέτρων, με τους πελάτες πάντως να έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν ένα πιο ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ ή καλύτερες μπαταρίες, εάν επιθυμούν περισσότερη αυτονομία. Οι μπαταρίες προέρχονται από μεταχειρισμένα Νissan LEAF και ο λόγος πίσω από αυτήν την επιλογή είναι πως η εταιρεία θεωρεί πως είναι προτιμότερο για το περιβάλλον, αφού οι καινούριες μπαταρίες θα αύξαναν το αποτύπωμα άνθρακα για την κατασκευή του αυτοκινήτου.

Η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι τα 112 χιλιόμετρα.

Η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι τα 112 χιλιόμετρα.


«Ως  λάτρης των κλασικών αυτοκινήτων και υποστηρίζοντας τις προσιτές και βιώσιμες μετατροπές ηλεκτρικών οχημάτων, ήταν λογικό να επικεντρωθούμε στο πρώτο MINI », δήλωσε ο ιδρυτής του LEC Matthew Quitter και συνέχισε λέγοντας: «Με αυτήν τη μετατροπή, θέλαμε το κλασικό MINI να είναι μια προσιτή αλλά χρήσιμη επιλογή για τους κατοίκους της πόλης, όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά σε όλο τον κόσμο».

Eάν έχεις ένα κλασικό MINI που θέλεις να το μετατρέψεις σε ηλεκτρικό, η London Electric Cars ζητά 25.000 λίρες δηλαδή 29.000 ευρώ. Η εταιρεία πιστεύει ότι το ποσό είναι μικρό, ωστόσο αμφιβάλλουμε εάν θα υπάρξουν πολλοί που θα πληρώσουν τόσα χρήματα. Εάν δεν έχεις ούτε το αυτοκίνητο, η εταιρεία είναι πρόθυμη να σου πουλήσει ένα μαζί με την μετατροπή για μεγαλύτερο ποσό.
 

Hyundai
4green