5 φωτογραφίες »

Το Abarth 1000 SP είναι μοναδικό.

Μοναδικό Abarth 1000 SP με μοτέρ Alfa Romeo

2.407 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2021)

Σαν το Abarth 1000 SP δεν υπάρχει άλλο κανένα. Δημιουργήθηκε αποκλειστικά για επετειακούς λόγους, αλλά με περισσότερη ισχύ σε σχέση με το αυτοκίνητο που τιμά. Γνωρίζετε ποιο είναι αυτό το αυτοκίνητο;

Το 1966, ο Mario Colucci σχεδίασε το 1000 Sport Prototipo, ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα στην ιστορία της Abarth. Το 1000 Sport Prototipo αποτελούσε ένα ελαφρύ και ισχυρό spider μοντέλο, όντας βασισμένο σε σωληνοειδές πλαίσιο, ενώ έφερε μινιμαλιστικό σχεδιασμό και εξοπλίζονταν από ένα μικρό τετρακύλινδρο κινητήρα. Η Abarth δημιούργησε στην Ευρώπη λίγες μονάδες και αυτό ήταν όλο.
 
Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα, για να γιορτάσει την 55η επέτειο του αυτοκινήτου, η Abarth παρουσίασε το 1000 SP, το οποίο πρόκειται για ένα και μοναδικό μοντέλο. Ακολουθεί την ίδια βασική σχεδιαστική γλώσσα, αλλά με μια μοντέρνα διάθεση που εξασφαλίζει καλύτερη αεροδυναμική και βελτιωμένη εργονομία.
 
Όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες που συνοδεύουν το κείμενο, το εφάπαξ μοντέλο ακολουθεί αυστηρά τη «συνταγή» του αρχικού. Κάτω από το κομψό σώμα υπάρχει ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 1,75 λίτρων της Alfa Romeo με μέγιστη απόδοση του 243 ίππους. Η ισχύς αυτή καθιστά το μοναδικό μοντέλο πολύ πιο ισχυρό από το αρχικό, που διέθετε μόλις 106 ίππους προερχόμενους από 1.000άρι μοτέρ. Από κει και πέρα σε άλλες πληροφορίες το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ένα ανθρακονήματα και αλουμίνιο.
 
Κλείνοντας η Abarth δεν παρέχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά της για το 1000 SP. Ωστόσο ενημερώνει πως θα εμφανιστεί σε μεγάλες εκδηλώσεις που επικεντρώνονται σε vintage αυτοκίνητα αυτό το φθινόπωρο.

Mercedes
skoda