• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Tο ψηφιακό σχέδιο για το νέας γενιάς Duster που αλιεύσαμε από το Caradisiac.com.

Μοντέρνο και υβριδικό το επόμενο Dacia Duster

36.967 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/4/2021

To νέας γενιάς Duster που θα κάνει ντεμπούτο τα επόμενα χρόνια θα έχει καινούρια σχεδίαση και πιο μοντέρνα καμπίνα, ενώ θα εξοπλιστεί με υβριδικά σύνολα. Θα παραμείνει προσιτό; Διαβάστε όλα όσα γνωρίζουμε.

Tο τωρινό Dacia Duster.

Tο τωρινό Dacia Duster.


H Dacia θα παρουσιάσει σύντομα την ανανεωμένη έκδοση του Duster, προσφέροντας στο crossover φρέσκια εμφάνιση και περισσότερο τεχνολογικό εξοπλισμό, ωστόσο οι Ρουμάνοι εργάζονται ήδη πάνω στο νέας γενιάς Duster που υπολογίζεται πως θα κάνει ντεμπούτο το 2024.

Το επόμενο Duster θα αλλάξει πλατφόρμα και θα βασιστεί πάνω στην CMF-B που εγκαινίασε η Dacia με το ολοκαίνουριο Sandero. To νέο δάπεδο λέγεται πως βελτίωσε την οδηγική συμπεριφορά του Sandero και η Dacia θέλει να γίνει το ίδιο και για το Duster. H νέα αυτή πλατφόρμα θα δώσει την δυνατότητα στους σχεδιαστές της φίρμας να αλλάξουν σημαντικά την εμφάνιση του crossover και να το κάνουν πιο σπορτίφ και πιο μοντέρνο από ποτέ.

Συγκεκριμένα, ο πρόβολος του αυτοκινήτου, όπως βλέπουμε στο σχέδιο του Caradisiac, θα είναι πιο κομψός, αφού θα αποτελείται πλέον από νέας σχεδίασης γρίλια που θα έχει στο κέντρο το νέο έμβλημα της μάρκας, μεγαλύτερα και πιο πλατιά φωτιστικά σώματα, ολοκαίνουριο προφυλακτήρα και μεγάλο μαρσπιέ πιο χαμηλά. Κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Duster, όπως οι ράγες στην οροφή και τα πολλά πλαστικά προστατευτικά πάνω από τους θόλους θα παραμείνουν, τονίζοντας τον «περιπετειώδη» χαρακτήρα του crossover.

Η νέα αρχιτεκτονική θα φέρει μεγάλες αλλαγές στην καμπίνα του αυτοκινήτου που θα είναι εμπνευσμένη από το νέο Sandero αλλά και το πρωτότυπο Bigster που αποκαλυφθεί. Πιο ποιοτικά θα είναι τα υλικά κατασκευής, καινούρια θα είναι τα καθίσματα, ώστε να προσφέρουν περισσότερη άνεση στους επιβάτες ενώ, ο τεχνολογικός εξοπλισμός θα είναι υπερσύγχρονος.

Στην ανανέωση του Duster που θα γίνει σύντομα, η Dacia είπε όχι στην υιοθέτηση υβριδικών κινητήριων επιλογών, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως όταν θα φτάσει η νέα γενιά, ανάμεσα στις επιλογές θα βρίσκονται και υβριδικά σύνολα. Διαθέσιμη θα είναι μια έκδοση βενζίνης στα 90 άλογα και μια έκδοση διπλού καυσίμου με LPG με ισχύ 100 άλογα αλλά αντίθετα, δεν θα υπάρχουν diesel μοτέρ. Οι περισσότερες εκδόσεις θα είναι δικίνητες, όμως η Plug-in υβριδική έκδοση ίσως προσφέρει τετρακίνηση στο νέο Duster με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα.

Ενδιαφέρουσα θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η Dacia στην τιμολόγηση του μοντέλου. Σίγουρη φαίνεται πως θα υπάρξει μια μικρή αύξηση, πρόθεση ωστόσο της φίρμας είναι το μοντέλο να κοστίζει λιγότερο από τον ανταγωνισμό, όπως συμβαίνει σήμερα.

54 διαθέσιμα άρθρα για DACIA  DUSTER

Tags: DACIA DUSTER