Νέα κινέζικη μάρκα τα βάζει με την Tesla

Νέα κινέζικη μάρκα τα βάζει με την Tesla

1.732 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2021)

Την Geely την γνωρίσαμε ως τον κινεζικό κολοσσό που αγόρασε την Volvo και την έσωσε από βέβαιο θάνατο. Ήρθε ο καιρός να δούμε και μια άλλη prenium φίρμα της εταιρίας να κάνει ντεμπούτο, με την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου μοντέλου με το όνομα 001 από το νεοσύστατη Zeekr, να περνάει τις πόρτες του καινούργιου εργοστασίου της Geely στο Ningbo της Κίνας.

Επενδύσεις 600 εκατομμυρίων και ένα κινεζικός κολοσσός από πίσω

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Zeekr φαίνεται αρκετά υποσχόμενη καθώς έλαβε επενδύσεις ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ από διάφορες εταιρίες, μία από τις οποίες ήταν και  CATL, μεγάλος κατασκευαστής μπαταριών. Για πρώτη φορά την είδαμε στην έκθεση αυτοκινήτου της Shanghai τον περασμένο Απρίλιο, στην παρουσίαση του πρώτου της μοντέλου 001, το οποίο βασίζεται στο πάτωμα της Geely. Η τελευταία ανακοινώνει πως το 001 είναι η αρχή για ένα πλήθος νέων μοντέλων που έπεται να ακολουθήσουν, καθώς το πάτωμά του θα αποτελέσει κοινή βάση και για άλλες εταιρίες της φίρμας.
 

Μισή ώρα για να φορτίσουν τα 536 άλογα

Το 001 διαθέτει μια μπαταρία 100kWh και έναν διπλό ηλεκτροκινητήρα που στο σύνολο του αποδίδει 536 ίππους και 767Nm ροπή. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα από στάση σε λιγότερο από 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ για να φτάσει στο 80% της φόρτισής θέλει γύρω στη μισή ώρα. Επιπλέον, εφοδιάζεται και με ηλεκτρονικές υποβοηθήσεις για τον οδηγό, με ένα σύστημα που η Zeekr το ονομάζει «Assisted Drive».
 

Ανοιχτή κόντρα με την Tesla

Βαρύγδουπες δηλώσεις από τα κεφάλια της εταιρίας αναφέρουν πως ο μεγάλος ανταγωνιστής της, η Tesla, ξεχωρίζει μόνο στο λογισμικό και στις επιδόσεις και πως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτά. Αν και προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για την κινεζική αγορά, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε τις παραπάνω δηλώσεις, η Zeekr φλερτάρει με την ιδέα να επεκταθεί στην γηραιά ήπειρο.
 

650.000 αυτοκίνητα μέχρι το 2025

Η μαμά Geely αναφέρει πως γρήγορα θα δούμε και άλλα μοντέλα από το κινέζικο brand, με 6 διαφορετικά αυτοκίνητα να έχουν παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Ο πήχης για τις ετήσιες πωλήσεις έχει ανέβει πολύ ψηλά με την Zeekr να βάζει στόχο τις 650.000 μονάδες μέχρι το 2025.

Λέτε να φτάσει η κινεζική εταιρία όπως δηλώνει, να κοιτάξει στα ίσα την Tesla ή είναι λόγια του αέρα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
OPEL