Νέο Range Rover Sport με έως 530 ίππους
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Range Rover Sport με έως 530 ίππους

11.528 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2022)

Πρεμιέρα έκανε το νέο Land Rover Range Rover Sport, συστήνοντας στο κοινό την τρίτη του γενιά, η οποία έρχεται με υβριδικά μοτέρ αλλά και ένα V8 twin-turbo κινητήρα 530 ίππων!

Φρέσκο σχέδιο

Η Land Rover δίνει στο Range Rover Sport νέο στυλ μέσα και έξω, αλλά πολλά από τα χαρακτηριστικά του εμφανίστηκαν για πρώτη φορά με το πέμπτης γενιάς Range Rover. Εξωτερικά το Range Rover Sport εμπνέεται από το κανονικό Range Rover για τη σχεδίασή του, με χωνευτές λαβές θυρών, στρογγυλεμένες γωνίες και γενικά ένα… απαλό σχεδιασμό. Η Land Rover ντύνει το Sport με μοναδικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα τα φώτα ημέρας του Sport είναι τα πιο λεπτά που έχει τοποθετήσει ποτέ η Land Rover σε ένα από τα οχήματά της, ενώ το SUV έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29 cd. Η βάση του Sport είναι η πλατφόρμα MLA-Flex της Land Rover, την οποία θα βρείτε κάτω και από το Range Rover, ενώ στάνταρ είναι η αερανάρτηση Dynamic Air Suspension σεόλες τις εξοπλιστικές εκδόσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Υβριδικοί κινητήρες βενζίνης-diesel, V8 και PHEV

Η Land Rover προσφέρει το νέο Sport στην Ευρώπη με μία ευρεία γκάμα κινητήρων. Στη βάση βρίσκεται ο ήπια υβριδικός 6κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 3,0 λίτρων με ισχύ 400 άλογα και τα 550 Nm ροπής. Πάνω από αυτή βρίσκονται οι Plug-in υβριδικές επιλογές. Πρώτη είναι η έκδοση P440e με απόδοση 440 ίππων και 620 Nm ροπής, ενώ ακολουθεί η Ρ510e με 510 ίππους και 700 Nm ροπής. Κλείνοντας με τα μοτέρ βενζίνης, κορυφαία επιλογή είναι ο V8 twin-turbo κινητήρας 4,4 λίτρων της έκδοσης Ρ530 με 530 άλογα και 750 Nm ροπή. Η Land Rover δίνει τη δυνατότητα επιλογής και για όσους επιθυμούν μοτέρ diesel. Οι αγοραστές θα βρουν τον 3λιτρο ήπια υβριδικό πετρελαιοκινητήρα σε δύο εκδόσεις D300 και D350 με 300 (650 Nm ροπή) και 350 άλογα (700 Nm ροπή) αντίστοιχα.
 
Κάθε κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων και τετρακίνηση. Μια αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή φτάνει το 2024 μαζί με ένα αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover!

Καμπίνα γεμάτη τεχνολογία

Στο εσωτερικό το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Range Rover Sport είναι αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η διάταξη που ακολουθείται είναι παρόμοια με του τυπικού Range Rover αλλά υπάρχουν και νέα στοιχεία. Η οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Pivi Pro είναι τοποθετημένη υπό γωνία, ενώ μετράται στις 13,1 ίντσες. Μπροστά από τον οδηγό βρίσκεται ένας διαδραστικός πίνακας οργάνων 13,7 ιντσών, ενώ χαρακτηριστικά όπως τα Apple CarPlay και Android Auto, ασύρματη φόρτιση smartphone, ένα ηχοσύστημα Meridian Signature που διαθέτει 29 ηχεία και δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων είναι παρόντα. Φυσικά μέσω του καταλόγου προαιρετικού εξοπλισμού τα χαρακτηριστικά άνεσης και πολυτέλειας μπορούν να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto