• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

To εσωτερικό του οχήματος είναι εμπνευσμένο από το επίσης ηλεκτρικό Twizy.

Οι σχεδιαστές της γαλλικής μάρκας έφτιαξαν ένα ψηλό σε ύψος και στενό σε πλάτος όχημα.

Nέο Renault EZ-Pod

Διαβάστηκε από 1331 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/5/2019
 

To νέο μέλος της οικογένειας αυτόνομων concept κάτω από την ονομασία RZ παρουσίασε σήμερα η Renault.

Το νέο όχημα λέγεται EZ-Pod και είναι ουσιαστικά ένα πολύ μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί να μεταφέρει ανθρώπους και προϊόντα σε μικρή απόσταση.

Οι σχεδιαστές της γαλλικής μάρκας έφτιαξαν ένα ψηλό σε ύψος και στενό σε πλάτος όχημα με σκοπό να παρκάρει οπουδήποτε και την ίδια στιγμή να έχει στο εσωτερικό του όσους περισσότερους χώρους γίνεται. Αυτό επετεύχθη τελικά με την ενός υιοθέτηση ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου που αποτελείται από μια πολύ μικρή μπαταρία, ικανή μόνο να δώσει κίνηση στο όχημα για μικρές, όπως είπαμε αποστάσεις.
 
To εσωτερικό του οχήματος είναι εμπνευσμένο από το επίσης ηλεκτρικό Twizy, κάτι που σημαίνει πως έχει τα ίδια καθίσματα αλλά τοποθετημένα σχεδόν με μέτωπο το ένα προς το άλλο και είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά και εύκολα στο να καθαριστούν υλικά. Μέσα στην καμπίνα υπάρχουν δύο οθόνες που πληροφορούν τους επιβάτες για την διαδρομή αλλά και την κατάσταση του οχήματος.

Στο εξωτερικό, το αυτόνομο σύστημα που είναι υπεύθυνο για την κίνηση του οχήματος είναι εξοπλισμένο με μια κάμερα και μια σειρά από ραντάρ, ενώ το παρών δίνουν δύο κεραίες που προσφέρουν συνδεσιμότητα και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Η Renault πιστεύει πως τέτοιου είδους οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσα μεταφοράς προς συγκεκριμένους προορισμούς, να αποτελέσουν μια εναλλακτική επιλογή για αυτούς που θέλουν να κινηθούν γρήγορα μέσα σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα και πάρκα αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως μέσα μεταφοράς προιόντων προς τις οικίες ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.
 

Tags: RENAULT, ΕΖ-POD