• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες του νέου Volvo XC40, που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε από τους κατασκόπους μας.

Το μικρότερο XC40 θα γίνει το επόμενο μεγάλο βήμα της Volvo.

To πρώτο compact της Volvo που θα χρησιμοποιήσει τη νέα πλατφόρμα CMA θα είναι το XC40. Πάνω σε αυτή θα βασιστούν και οι επόμενες γενιές V40 και S40.

Νέο Volvo XC40

Διαβάστηκε από 35466 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/6/2017

Η Volvo κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα της, με το μικρότερο crossover/SUV της ιστορίας της, το XC40. Δείτε αποκλειστικές εικόνες και πληροφορίες από το επερχόμενο μοντέλο της μάρκας.

 
What is new
- Πάνω στη νέα πλατφόρμα CMA των Volvo–Geely
- Με τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel στα 1,5 λίτρα
- Και Plug-In έκδοση Τ5 
- Παρουσίαση το 2018
 
Η Volvo είναι μια εκ των πρώτων κατασκευαστών που είχαν την «διορατικότητα» να μπουν στο παιχνίδι των crossover/SUV αυτοκινήτων πολύ πριν ξεσπάσει το σημερινό ντελίριο της αγοράς. Με το μικρομεσαίο XC60 η νέα γενιά του οποίου παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και το μεγάλο XC90 να συνεχίζουν απτόητα τον μύθο της εταιρείας στα SUV, η Volvo διευρύνει την γκάμα της… προς τα κάτω, με το μικρό Crossover XC40. Το XC40 θα βασίζεται στο πρωτότυπο Volvo 40.1 που παρουσίασε η Volvo το 2016 και αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του μέσα στο 2018.
 
Εμφάνιση: Σχεδιαστική υπεροχή
Oπως βλέπουμε από την κατασκοπευτική ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία που εξασφαλίσαμε, το μικρό Crossover XC40 της Volvo συνεχίζει και εκείνο να αποτελεί ένα άξιο τέκνο της εταιρείας που αντιπροσωπεύει, μέσω των ιδιαίτερων στοιχείων της σχεδίασής του. Το τετραγωνισμένο εμπρός μέρος με τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα συντελούν στη διαμόρφωση ενός επιβλητικού και μυώδους μπροστινού μέρους, ενώ το σύνολο κάνει άμεσα αισθητή την crossover λογική του. Το αυξημένο του ύψος από το έδαφος, τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά στα χαμηλά σημεία του αμαξώματος και η «κρυφή» χειρολαβή των πίσω θυρών τονίζουν τον δυναμικό του χαρακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος τα τύπου μπούμερανγκ φωτιστικά σώματα σφραγίζουν την εταιρική του ταυτότητα.
 
Νέα πλατφόρμα CMA και σε Plug-In hybrid έκδοση
To Volvo XC40 θα βασιστεί σε μια νέα πλατφόρμα που προορίζεται και για την επόμενη γενιά των V40 και S40 (το 2018 και 2019). Αυτή η πλατφόρμα με την ονομασία CMA (Compact Modular Architecture), είναι μια σπονδυλωτή πλατφόρμα που κατασκευάστηκε από τους Σουηδούς σε συνεργασία με την Geely και είναι ικανή να ενσωματώσει όλα τα σύγχρονα στοιχεία που θέλει να περάσει η εταιρεία στα μελλοντικά της αυτοκίνητα. Ένα εξ αυτών είναι το νέο Plug In Hybrid σύστημα που ετοιμάζει και που θα κάνει την εμφάνισή του στο XC40 Τ5. Αυτό θα «πατήσει» πάνω στις υπάρχουσες Plug-In εκδόσεις των V90, S90 και XC90 T8, όμως θα συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 75 ίππων με ένα νέο 3κύλινδρο κινητήρα 182 ίππων και ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Oσον αφορά στα μηχανικά σύνολα του νέου Volvo XC40, στη βάση της γκάμας θα συναντήσουμε για πρώτη φορά τα νέα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου χωρητικότητας 1,5 λίτρων, τα οποία θα συνδυάζονται και εκείνα με 6τάχυτο μηχανικό ή 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Για την ώρα οι πληροφορίες σχετικά με την απόδοσή τους και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι περιορισμένες ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι πέραν των βασικών εκδόσεων που θα είναι δικίνητες, οι υπόλοιπες θα είναι διαθέσιμες και με σύστημα τετρακίνησης. 
 
Εσωτερικό: Premium με high tech διάκοσμο και πλούσιο εξοπλισμό
To εσωτερικό του μικρότερου μοντέλου στην σειρά XC της Volvo αναμένεται να είναι ποιοτικό και προσεγμένο κατασκευαστικά, ενώ σχεδιαστικά αναμένεται ιδιαίτερο με στοιχεία από το νέο XC60 (φωτό). Ο high tech διάκοσμος θεωρείται δεδομένος και θα επιτευχθεί από την χρήση μεγάλης οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα για τον χειρισμό του συστήματος infotainment αλλά και την ψηφιακή οθόνη σε ρόλο πίνακα οργάνων. Όλα τα σύγχρονα μέσα άνεσης και ασφάλειας θα εξοπλίζουν φυσικά και το μικρότερο XC40, ενώ οι χώροι αναμένονται επαρκείς για 4 επιβάτες και τις αποσκευές τους.