Νέο ελαστικό αυτοκινήτου που αντέχει 500.000 χιλιόμετρα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο ελαστικό αυτοκινήτου που αντέχει 500.000 χιλιόμετρα

10.922 Επισκέψεις στο άρθρο (30/12/2022)

Δεν χρειάζεται να αλλάξει λάστιχα ποτέ! Στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου Citroen Oli, του μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου με αυτονομία 400 χιλιόμετρα, κάνει ντεμπούτο και το νέο πρωτότυπο ελαστικό Goodyear Eagle GO που υπόσχεται διάρκεια ζωής 500.000 χιλιόμετρα.

15% ελαφρύτερη η υβριδική ζάντα με αλουμίνιο & ατσάλι

Το νέο Citroen Oli έκανε πρεμιέρα λίγους μήνες πριν και αποτελεί μια προσπάθεια των Γάλλων να «σπάσει» το στερεότυπο των ακριβών, ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το ριζοσπαστικό πρωτότυπο crossover δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα, το χαμηλό βάρος και την προσιτή τιμή, ενώ αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση της χρήσης «πράσινων» υλικών και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας. Ένα από τα πιο επιβλαβή αναλώσιμα ενός αυτοκινήτου για το περιβάλλον είναι και τα ελαστικά και γι΄ αυτό το λόγο το γαλλικό στρατόπεδο εργάστηκε πάνω στο να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ερευνώντας πιο βιώσιμες και ανθεκτικές λύσεις.

Ο συνδυασμός τροχού και ελαστικού 20 ιντσών που τοποθετήθηκε στο Oli συνδυάζει ένα νέο πρωτότυπο σχέδιο υβριδικού τροχού με ένα έξυπνο ελαστικό που δημιουργήθηκε από κοινού με την Goodyear. Όσον αφορά στις ζάντες, επειδή οι αλουμινίου είναι ακριβές και ενεργοβόρες στην παραγωγή και οι ατσάλινες είναι βαριές, οι άνθρωποι της Citroen αποφάσισαν να συνδυαστούν και τα δύο. Οι νέοι υβριδικοί τροχοί είναι 15% ελαφρύτεροι από την αντίστοιχη υλοποίηση με σιδερόζαντα συμβάλλοντας στη συνολική μείωση του βάρους του οχήματος κατά 6 κιλά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

500.000 χιλιόμετρα με Goodyear Eagle GO

Στο σκέλος του ελαστικού, η Citroen συνεργάστηκε με την Goodyear για να εξελιχθεί το πρωτότυπο ελαστικό Eagle GO, το οποίο συνδυάζει τη βιωσιμότητα με τη μακροζωία και την έξυπνη τεχνολογία για την παρακολούθηση της κατάστασης και της υγείας του ελαστικού. Η σύνθεση του πέλματος είναι κατασκευασμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου από αειφόρα ή ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένων ηλιέλαιων και τέφρας πυριτίου από φλοιό ρυζιού, καθώς και ρητίνες πεύκου και πλήρες φυσικό καουτσούκ που αντικαθιστούν συνθετικά υλικά τα οποία έχουν ως βάση το πετρέλαιο. 

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι πως, η Goodyear έχει θέσει έναν εντυπωσιακό στόχο για το πρωτότυπο ελαστικό Eagle GO: να επιτύχει διάρκεια ζωής έως και 500.000 χιλιόμετρα μέσω της επαναχρησιμοποίησης του σκελετού και επειδή το βάθος του πέλματος των 11 χλστ. μπορεί να ανανεωθεί δύο φορές σε όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Το ελαστικό είναι επίσης εξοπλισμένο με την τεχνολογία Goodyear SightLine, η οποία περιλαμβάνει έναν αισθητήρα που παρακολουθεί μια ποικιλία παραμέτρων υγείας των ελαστικών συνεχώς καθ΄ όλη τη διάρκεια ζωής του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
citroen