Νέο C3 Aircross: Καλύτερα φώτα, οθόνη & σχεδίαση από το προηγούμενο
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο C3 Aircross: Καλύτερα φώτα, οθόνη & σχεδίαση από το προηγούμενο

36.757 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2021)

Η Citroen φρέσκαρε την εμφάνιση -και όχι μόνο- του C3 Aircross, ώστε να παίξει ακόμη πιο δυνατά στη σκληρή και ανταγωνιστική κατηγορία των B-SUV. Με τολμηρό design και σχεδιαστική φιλοσοφία, το νέο C3 Aircross κάνει εντύπωση.

Ο ανταγωνισμός και η ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις των SUV πόλης συνιστά τεράστια πρόκληση για κάθε μάρκα. Όταν ο πελάτης έχει πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για το νέο του αυτοκίνητο, χρειάζεται κάτι μοναδικό για να πεισθεί ώστε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Την παραπάνω φιλοσοφία έβαλε σε κεντρικό πλάνο η Citroen ανανεώνοντας ριζικά το Citroen C3 Aircross. Το B-SUV δεύτερης γενιάς κυκλοφορεί από το 2017 και στο facelift μοντέλο η πιο μοντέρνα εμφάνιση γίνεται προτεραιότητα σε σημείο που αν τοποθετηθεί δίπλα-δίπλα με τον προκάτοχό του, δύσκολα θα αντιληφθεί κανείς τον βαθμό «συγγένειας». Εκτός αυτού, προσφέρει ανανεωμένες επιλογές εξατομίκευσης, νέα χαρακτηριστικά άνεσης και εσωτερικές επεμβάσεις για έξτρα αποθηκευτικούς χώρους και πρακτικότητα.
 
Ας δούμε στην πράξη πόσο αλλαγμένο θα έρθει το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross, το οποίο αναμένεται στις ελληνικές αντιπροσωπείες τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού.
 
Σχεδίαση: Μυώδης και τολμηρός ο ανασχεδιασμένος πρόβολος
Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του το Citroen C3 Aircross ήταν ένα καλαίσθητο και ευχάριστο μοντέλο που δεν περνούσε απαρατήρητο. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την crossover έκδοση του πολυχρηστικού C3 Picasso. Δεν περιμέναμε επομένως τίποτα λιγότερο από το facelift μοντέλο, παρά ένα τολμηρό και φρέσκο design. Ειδικά στο μπροστινό μέρος οι αλλαγές είναι ευδιάκριτες και «φωνάζουν» τις διαφορές σε σχέση με τον προκάτοχό του.
 
Με πηγή έμπνευσης το Citroen CXperience concept, το C3 Aircross έρχεται με έναν πλήρως ανανεωμένο πρόβολο που περιλαμβάνει νέο προφυλακτήρα και μάσκα, μεγαλύτερο αεραγωγό, καθώς και νέους προβολείς LED ως στάνταρ εξοπλισμό. Πιο συγκεκριμένα, τα διπλά φανάρια πάνω και κάτω παραμένουν, έχουν όμως ίδιο μέγεθος και όχι το τετραγωνισμένο πλαίσιο που συναντάμε στο υπάρχον μοντέλο. Μάλιστα, τα φωτιστικά σώματα είναι πιο ανοιχτά και εξέχουν από τα άκρα προς τα εμπρός, σχήμα που δεν είναι τόσο συνηθισμένο και κατά πολλούς θυμίζει τα κράνη των Stormtroopers από το Star Wars! Επιπλέον, το καπό θα είναι διαφορετικά τοποθετημένο, ελαφρώς ψηλότερα από ό,τι ισχύει τώρα, θυμίζοντας αρκετά το «αδελφάκι» Citroen C4.
 
Πηγαίνοντας προς τα πίσω, οι δυναμικές γραμμές του αμαξώματος εξακολουθούν να βρίσκονται σε περίοπτη θέση, με την απουσία Air bumps να είναι ένα έτερο κοινό στοιχείο. Στο πίσω μέρος, πάλι, οι ισχυροί «ώμοι» του δεσπόζουν και υπογραμμίζουν το πλάτος και τον δυναμισμό του μοντέλου, ενώ τα 3D πίσω φωτιστικά σώματα κοσμούνται με νέο σχέδιο.
 
Με 70 διαφορετικούς εξωτερικούς συνδυασμούς
Λιγότερες συγκριτικά με το υπάρχον μοντέλο, αλλά αρκετές για να καλύψουν κάθε απαίτηση και να προσφέρουν ελαφριές χρωματικές αντιθέσεις είναι οι επιλογές εξατομίκευσης που προσφέρει η Citroen. Στην περίπτωση του facelift C3 Aircross «πέφτουμε» στους 70 συνολικά εξωτερικούς συνδυασμούς (90 στο υπάρχον μοντέλο), ενώ στις επτά αποχρώσεις αμαξώματος προστίθενται οι επιλογές «Khaki Grey», «Voltaic Blue» και «Polar White». Ακόμη, υπάρχουν δύο πακέτα χρωμάτων (αντί τεσσάρων) για έξτρα χρωματιστά ένθετα στο κυρίως σώμα του μοντέλου (μπάρες οροφής, καλύμματα του κέντρου των τροχών κ.α.), ενώ τρεις παραμένουν οι επιλογές για το χρώμα της οροφής.
 
Όσον αφορά τις ζάντες είναι ανασχεδιασμένες. Μπορεί να τις επιλέξει κανείς με δίχρωμο φινίρισμα και μαύρο γυαλιστερό κράμα, ενώ διατίθενται σε μέγεθος 16 και 17 ιντσών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center