• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο Jorge Díez αναλαμβάνει τη θέση του νέου Design Director της SEAT από την 1 η Δεκεμβρίου.

Ο Jorge Diez, ο νέος Design Director της SEAT

1.121 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/10/2020

Με νέο επικεφαλής σχεδιασμού θα πορευτεί η SEAT, καθώς ο Jorge Díez ανακοινώθηκε επίσημα από την ισπανική μάρκα.


Ford: ΝΕΑ εποχή Service & ανέπαφων υπηρεσιών. Και με Bonus πιστότητας!

Ο Jorge Díez αναλαμβάνει τη θέση του νέου Design Director της SEAT από την 1 η Δεκεμβρίου. Ο Díez είναι σχεδιαστής με εκτεταμένη διεθνή εμπειρία, σχεδόν 20 χρόνων. Ηγήθηκε του τμήματος εξωτερικού σχεδιασμού της SEAT από το 2011 έως το 2014 και επίσης εργάστηκε στα κεντρικά της Audi και της Volkswagen στη Γερμανία. Θα αναφέρεται στον αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης της SEAT, Dr. Werner Tietz.
 
Ο Jorge Díez κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου σχεδιασμού της Mitsubishi Design Europe από τον Ιούλιο του 2019. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στη SEAT ως επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού, ήταν ένας από τους δημιουργούς εμβληματικών μοντέλων της μάρκας όπως το SEAT Leon τρίτης γενιάς, το SEAT Ibiza τέταρτης γενιάς και το SEAT Ateca, το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Audi, δημιούργησε μοντέλα όπως το Αudi TT δεύτερης γενιάς και το Audi A7 πρώτης γενιάς.
 
Ο Jorge Díez είναι πτυχιούχος τεχνικός μηχανικός στο Industrial Design από το Cardenal Herrera University of Valencia και κάτοχος Master degree in Car Design από το Polytechnic University of Valencia καθώς και Master degree από το London Royal College of Art.
 
Ο Díez εργάστηκε για επτά χρόνια στην Audi στο Ingolstadt και το 2008 εντάχθηκε στο τμήμα εξωτερικού σχεδιασμού της SEAT. Το 2010, διορίστηκε Senior Designer της Volkswagen στο Wolfsburg και ένα χρόνο αργότερα προήχθη σε επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της SEAT. Ο Díez επέστρεψε στην Audi το 2014 ως Director of the Automotive Konzept Design στο Μόναχο και εργάστηκε για μάρκες όπως η Audi, η Lamborghini και η Ducati. Τρία χρόνια αργότερα, προήχθη ως επικεφαλής του Studio 4 Exterior Design της Audi. Τέλος όπως προαναφέραμε τον Ιούλιο του 2019, διορίστηκε ως αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Mitsubishi Design Europe, μία θέση που κατείχε μέχρι την ένταξη του στη SEAT.

Tags: SEAT