Οι σταθμοί της Nio αλλάζουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών σε 3 λεπτά

Οι σταθμοί της Nio αλλάζουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών σε 3 λεπτά

1.434 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2023)

Τέλος στο περίμενε! Οι τρίτης γενιάς σταθμοί της Nio δίνουν την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αλλάζουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων μέσα σε 3 λεπτά.

Γιατί να κάθεσαι να φορτίζεις αν μπορείς να βάλεις άλλη μπαταρία και να φύγεις

Tους νέας γενιάς σταθμούς μπαταριών λανσάρει η Nio στην Κίνα, με την φίρμα να δηλώνει πως αυτοί είναι ακόμη πιο σύγχρονοι και εντυπωσιακοί σε σχέση με τους προηγούμενους.

Οι σταθμοί αυτοί έχουν ένα σύστημα, το οποίο τοποθετεί αυτόματα το αυτοκίνητο στην σωστή θέση και του αλλάζει τη μπαταρία μέσα σε μόνο 3 λεπτά. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει 408 φορές μέσα σε 24 ώρες, κάτι που σημαίνει πως είναι οι νέοι σταθμοί είναι κατά 30% πιο γρήγοροι σε σχέση με πριν. Στόχος της Nio είναι να εγκαταστήσει 1.000 νέους σταθμούς στην Κίνα μέσα στο 2023. Οι 400 από αυτούς θα κατασκευαστούν δίπλα από αυτοκινητόδρομους και οι υπόλοιποι μέσα στην πόλεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σταθμοί αλλαγή μπαταριών μόνο για τους ιδιοκτήτες της Nio

Δεν μπορούν όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Νio να χρησιμοποιούν τους σταθμούς αυτούς, αφού η πρόσβαση είναι διαθέσιμη μόνο για όσους αγοράσουν ηλεκτρικό με την υπηρεσία «battery as a service». Mε την επιλογή αυτή, ο ιδιοκτήτης πληρώνει μικρότερο ποσό για το αμάξι αλλά πρέπει να πληρώνει μηνιαίως για τη χρήση της μπαταρίας και την πρόσβαση σε αυτούς τους σταθμούς. Στους σταθμούς αυτούς θα έχουν σύντομα πρόσβαση οι νέες πιο προσιτές υπό-μάρκες της Nio με όνομα Alps και Firefly.

4.000 σταθμοί σε όλο τον πλανήτη το 2025

H Nio θέλει να διαθέτει παραπάνω από 4.000 σταθμούς φόρτισης σε όλον τον κόσμο από το 2025, ωστόσο γνωρίζει πως τέτοιοι σταθμοί φόρτισης στους οποίους θα μπορεί να γίνεται αλλαγή μπαταριών είναι δύσκολο να επεκταθεί σημαντικά. Ο Davis Zhang, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείες που παρέχει μπαταρία στη Nio δήλωσε σχετικά: «Το μοντέλο ανταλλαγής μπαταριών δεν έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ούτε στην Κίνα ούτε σε άλλες μεγάλες αγορές αυτοκινήτων, καθώς η τεχνολογία αυτή απαιτεί τεράστιες επενδύσεις και συντονισμένη προσπάθεια από τις εταιρείες και τους κατασκευαστές μπαταριών. Τέτοιοι σταθμοί πάντως βοηθούν αποτελεσματικά στη μείωση του άγχους της αυτονομίας των οδηγών».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
MERCEDES TA 2X
15.3 Toyota 1million