Δεν... χωράς: Πέντε στριμόκ@λα στο πίσω κάθισμα οικογενειακά SUV

69.468 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2023)
Αυτά τα «στριμόκ@λα» οικογενειακά SUV έχουν το μικρότερο πίσω κάθισμα.

Αυτά τα «στριμόκ@λα» οικογενειακά SUV έχουν το μικρότερο πίσω κάθισμα.

Η μεζούρα του Test Center αποκαλύπτει ποια είναι τα πιο στενά οικογενειακά SUV στο πίσω κάθισμα και έτσι οι τρεις πίσω επιβάτες θα στριμωχθούν.

Τα C-SUV με το μικρότερο φάρδος πίσω καθίσματος

Στο Test Center του AutoΤρίτη μετράμε τα... πάντα. Με το που περάσει ένα αυτοκίνητοι τις πόρτες του γκαράζ, υποβάλετε σε «ιερά εξέταση» για να έχουμε και έχετε πληρέστατη εικόνα του. Συνεπώς μετράμε και τους χώρους αναλυτικά. Μία από τις μετρήσεις χώρων είναι αυτή του φάρδους καθίσματος των πίσω επιβατών. Η μεζούρα του Test Center αποκαλύπτει ποια είναι τα πιο στενά οικογενειακά SUV στο πίσω κάθισμα και έτσι οι τρεις πίσω επιβάτες θα στριμωχθούν. Όμως, επειδή όσο σημαντικοί είναι οι χώροι για τους πίσω, τόσο είναι και ο χώρος των αποσκευών, αναφερόμαστε συνοπτικά και σε αυτόν.

Από 1,35 εκ. και κάτω δύσκολα θα χωρέσουν 3 ενήλικοι

Για το εσωτερικό πλάτος, οι μετρήσεις γίνονται με μια ειδική πτυσσόμενη ράβδο που μετράει την απόσταση μεταξύ των θυρών στο ύψος του στήθους. Ένας μέσος άνθρωπος (1,75 ύψος, 75 κιλά) θέλει 45 εκατοστά για να κάτσει στο πίσω κάθισμα. Ένα παιδί θέλει κατά μέσο όρο 10 πόντους λιγότερο, δηλαδή 35 εκατοστά. Αν θέλετε λοιπόν 3 κανονικούς ενήλικες στο πίσω κάθισμα, χρειάζεστε 135 εκατοστά, ενώ  για 2 μεγάλους και ένα παιδί, θα χρειαστείτε 125 εκατοστά.

Με το... ζόρι 3 ενήλικοι σε Fiat Tipo Cross & Suzuki S-Cross

H καταμέτρησή μας ξεκινά με 2 μοντέλα που... στο νήμα έχουν το πλάτος να φιλοξενήσουν 3 ενήλικους επιβάτες. Φάρδος 135 εκατοστών μέτρησε το AutoΤρίτη στην πίσω καμπίνα του Fiat Tipo Cross. Το crossover ιταλικό μοντέλο, τσίμα-τσίμα, θα πετύχει το ζητούμενο, ενώ με 440 λτ. χώρου αποσκευών, πάλι χωρίς να εντυπωσιάζει σαν νούμερο, εξυπηρετεί τις οικογενειακές ανάγκες.

Ακόμη πιο οριακά είναι τα πράγματα με το Suzuki S-Cross. Στην δική του περίπτωση είδαμε 1.349 χλστ. και μικρότερο χώρο αποσκευών (430 λτ.).

CUPRA Formentor, Mazda CX-30 και Dacia Duster δεν…

Ακόμη πιο οριακά είναι τα πράγματα στην συνέχεια. Φάρδος πίσω καμπίνας 134 εκ. και χώρο αποσκευών που φτάνει τα επαρκή 450 λίτρα έχει το CUPRA Formentor που ενδείκνυται περισσότερο για 2 ενηλίκους και 1 παιδί στη μέση. Περισσότερες παραχωρήσεις θα χρειαστεί να γίνουν σε Mazda CX-30 και Dacia Duster. Το φάρδος πίσω καθίσματος φτάνει τα 133,8 εκατοστά, με τα δύο μοντέλα να διεκδικούν τον... τίτλο του πιο στριμόκ@λου C-SUV. Πάντως το SUV της Dacia έχει καλό χώρο αποσκευών που φτάνει τα 478 λτ. (παρά το γεγονός πως φέρει και έξτρα δεξαμενή για LPG έναντι των 430 λτ. του ιαπωνικού.  
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO TRAFIC
skoda