ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Παγκόσμια «άνθηση» με ευρωπαϊκό +25% στις πωλήσεις ηλεκτρικών και PHEV

1.072 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2025)
Παγκόσμια «άνθηση» με ευρωπαϊκό +25% στις πωλήσεις ηλεκτρικών και PHEV

Παγκόσμια αύξηση για τα ηλεκτροκίνητα.
5,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά και Plug-in έχουν πουληθεί το πρώτο 4μηνο του 2025.
Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, συνεχίζει να δίνει την τάση με +35%.
«Άνθισαν» στην Ευρώπη οι πωλήσεις ηλεκτρικών και Plug-in «γράφοντας» +25%.

autotriti team

Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»

Παγκόσμια αύξηση για τα ηλεκτροκίνητα

Μπορεί οι δασμοί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να... πηγαινοέρχονται σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο αυτό δεν τα εμπόδισε συνδυαστικά με τα Plug-in υβριδικά (PHEV), να γράψουν αριθμό ρεκόρ στις πωλήσεις παγκοσμίως. Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο, είναι το γεγονός πως ηλεκτρικά και PHEV μέσα στο 2025 αύξησαν τις πωλήσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε Κίνα και Βόρειο Αμερική.

5,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά και Plug-in έχουν πουληθεί το πρώτο 4μηνο του 2025

Όπως αναφέραμε τον περασμένο μήνα, οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών και PHEV είχαν ήδη ξεπεράσει τα 4,1 εκατομμύρια κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Τώρα, με τα στοιχεία του Απριλίου, το σύνολο για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2025 ανέρχεται σε 5,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της εταιρείας RhoMotion. Σημειώνεται πως μόνο τον Απρίλιο πωλήθηκαν 1,5 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα (ηλεκτρικά και PHEV), σημειώνοντας αύξηση 29% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, συνεχίζει να δίνει την τάση με +35%

Συνολικά, το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, η Κίνα συνέχισε να ηγείται των παγκόσμιων αγορών με συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών και Plug-in 3,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και αύξησης 35% σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2024. Από τη μεριά τους, οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό) έχουν φτάσει περίπου τα 600.000 οχήματα φέτος, αύξηση 5% από πέρυσι.

«Άνθισαν» στην Ευρώπη οι πωλήσεις ηλεκτρικών και Plug-in

Για το ίδιο διάστημα στην Ευρώπη πωλήθηκαν 1,2 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα, δηλαδή +25% σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2024. Κοιτώντας πιο αναλυτικά τα στοιχεία της «Γηραιάς Ηπείρου», τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ηγούνται της αύξησης με +29%, ξεπερνώντας την αύξηση 16% που «έγραψαν» τα Plug-in υβριδικά. Η Γερμανία (+42%), η Ιταλία (+56%), η Ισπανία (+57%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (+32%) αναφέρουν σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών, όχι όμως η Γαλλία που είδε μείωση 14%.

Όπως επισημαίνει ο Charles Lester, υπεύθυνος δεδομένων της Rho Motion: «Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τους δασμούς κυριαρχούν στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά σιωπηλά, οι εγχώριοι κατασκευαστές στην Κίνα και την ΕΕ συνεχίζουν να έχουν καλές επιδόσεις και να αυξάνουν το μερίδιο αγοράς».

Mercedes
Autotriti.gr