Προσωρινό τέλος θα βάλει στην παραγωγή της I-Pace η Jaguar.

«Παγώνει» η παραγωγή της Jaguar I-Pace

2.806 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2020)

Προσωρινό τέλος θα βάλει στην παραγωγή της I-Pace, η Jaguar, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει πρόβλημα σχετικά με τη διαθεσιμότητα της μπαταρίας!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η βρετανική φίρμα από την προσεχή Δευτέρα (17/2) και για διάστημα τουλάχιστον μίας εβδομάδας θα σταματήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού της SUV, I-Pace. Όπως αναφέρει η Times η μάρκα αιτία για αυτό είναι η εταιρεία LG Chem και το εργοστάσιο στο Wroclaw της Πολωνίας που είναι υπεύθυνο για την κατασκευή των μπαταριών.
 
Διεθνή μέσα κάνουν λόγο πως τόσο η Jaguar Land Rover, όσο και οι Audi και Mercedes-Benz που προμηθεύονται μπαταρίες από το πολωνικό εργοστάσιο, έχουν μειώσει τα σχέδια παραγωγής των ηλεκτρικών crossover, E-Tron, I-Pace και EQC λόγω προβλημάτων ποιοτικού ελέγχου στο εργοστάσιο του Wroclaw.
 
Η Jaguar Land Rover μέσω ενός εκπροσώπου της πήρε θέση για το θέμα, επιβεβαιώνοντας πως υπάρχει καθυστέρηση. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Jaguar Land Rover έχει προσαρμόσει τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής της Jaguar I-Pace στο Γκρατς λόγω των προσωρινών προβλημάτων προγραμματισμού του προμηθευτή. Συνεργαζόμαστε για αν το λύσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις στις παραγγελίες των πελατών».
 
Να σημειώσουμε πως την Jaguar I-Pace κατασκευάζει η Magna Steyr, στο εργοστάσιό της στο Γκρατς της Αυστρίας.
 
Τέλος, είναι γνωστό πως η Jaguar προσπαθεί να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο προμηθευτών της σχετικά με το κομμάτι των μπαταριών. Για αυτό το λόγο τον Σεπτέμβριο του 2018 υπέγραψε συμφωνία με την Samsung SDI για να αποκτήσει μπαταρίες με κυλινδρικά κελιά, σε αντίθεση με αυτές της LG Chem για την I-Pace όπου τα κελιά έχουν κυψελωτό σχήμα.

Toyota
moto