Πάνω από 58 έργα στο οδικό δίκτυο την επόμενη πενταετία

1.598 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2024)
Πάνω από 58 έργα στο οδικό δίκτυο την επόμενη πενταετία

- Τα έργα της Περιφέρειας Αττικής επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς
- Η χρηματοδότηση αγγίζει τα 233 εκατομμύρια και πραγματοποιείται από κρατικούς φορείς
- Οι εργασίες αφορούν οδικό δίκτυο με σύνολο τα 1.569 χλμ.

Τα έργα της Περιφέρειας Αττικής επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς

Η περιφέρεια Αττικής εκτελεί διάφορες δράσεις με σκοπό την αναβάθμιση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε αυτοψία σε έργα οδοποιίας που εκτελούνται στο δήμο Πεντέλης.
 

Η χρηματοδότηση αγγίζει τα 233 εκατομμύρια και πραγματοποιείται από κρατικούς φορείς

Η εν λόγω παρέμβαση πραγματοποιείται σε ένα από τα πιο επιβαρυμένα κυκλοφοριακά σημεία του Δήμου (Λ. Πεντέλης, Αφροδίτης, Αναπαύσεως, Αλ. Παναγούλη και Πλατεία Ν. Πεντέλης) και περιλαμβάνει αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου οδοστρώματος, τοποθέτηση  αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα και νέες διαγραμμίσεις..

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης των έργων οδοποιίας (133 εκατομμύρια ευρώ) προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα 58 εκατομμύρια από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, τα 37 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ και 5,5 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι εργασίες αφορούν οδικό δίκτυο με σύνολο τα 1.569 χλμ.

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως περισσότερα από 233 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για συνολικά 58 μεγάλα έργα που υλοποιούνται από την περιφέρεια Αττικής για ένα οδικό δίκτυο του οποίου το συνολικό μήκος «αγγίζει» τα 1.569 χλμ. και καλύπτει κάποιες από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου. Μεταξύ άλλων, τα έργα περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού και στηθαίων ασφαλείας, σήμανσης και διαγραμμίσεων, φωτεινής σηματοδότησης, καθαρισμού πλευρικών φρεατίων και συντήρησης νησίδων (σε όλη την Αττική).

Toyota
peugeot