«Πλαφόν» στην παραγωγή ηλεκτρικών από την Βρετανία

«Πλαφόν» στην παραγωγή ηλεκτρικών από την Βρετανία

3.347 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2021)

Η κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε να βάλει όριο στις αυτοκινητοβιομηχανίες, δηλαδή «ταβάνι» στον μέγιστο αριθμό παραγωγής ηλεκτρικών. Ο λόγος; Τα ηλεκτροκίνητα μπορεί να εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους και να είναι «πράσινα», αλλά τα εργοστάσια που τα παραγάγουν δεν είναι και τόσο.

Στόχος η μείωση ρύπων των αυτοκινητοβιομηχανιών

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πλέον τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν κατακτήσει τις γκάμες των περισσότερων κατασκευαστών, με τους καταναλωτές να έχουν στραφεί πια σε πιο οικολογικές επιλογές μοντέλων. Όσο όμως αυτή η ζήτηση μεγαλώνει, τα εργοστάσια για να την καλύψουν αρχίζουν και παράγουν περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Για το λόγο αυτό, η Βρετανία οριοθετεί την παραγωγή των ηλεκτρικών, ώστε οι κατασκευαστές να καταφέρουν να φτάσουν να εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους.
 

Στρατηγική με χρηματοδοτήσεις πάνω από 1 δις ευρώ

Το όριο της παραγωγής ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί στις εταιρίες με την κυβέρνηση να εξετάζει το μέτρο, αφήνοντας απορίες αν θα είναι ίδιο για όλους ή πιο ευέλικτο ανάλογα με το μέγεθος. Στη συγκεκριμένη στρατηγική «μηδενικών ρύπων» περιλαμβάνονται και περισσότερα από 730 εκατομμύρια ευρώ, για επιχορηγήσεις σχετικά με την αγορά ηλεκτρικών και την κατασκευή δικτύου φόρτισης. Επιπλέον μία χρηματοδότηση 414 εκατομμυρίων ευρώ θα στηρίξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες στο πλαίσιο της στροφής προς το «πράσινο».
 

Θερμό καλωσόρισμα των νέων μέτρων

Πάνω από 8 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ιδιωτικό πάρκινγκ ή γκαράζ θα επωφεληθούν από τις παραπάνω χρηματοδοτήσεις, αφού θα μπορούν πια να φορτίσουν το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι τους, λόγω του δικτύου φόρτισης που θα αναπτυχθεί με τα 730 εκατ. ευρώ που προαναφέραμε. Ταυτόχρονα με την αύξηση των τιμών των ορυκτών καυσίμων, η αγορά ηλεκτροκίνητου είναι πιο συμφέρουσα από ποτέ, με αποτέλεσμα ο κόσμος αλλά και την πλειοψηφία των κατασκευαστών να καλωσορίζει θερμά τα νέα μέτρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.
 

Υπάρχει πάντα και ο αντίλογος

Από την άλλη μεριά, αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν περιττή την κίνηση στήριξης της κυβέρνησης, εφόσον ήδη οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει τεράστια βήματα για να επιτύχουν του στόχους του 2030, οι οποίοι θέλουν την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Το βασικό επιχείρημα είναι πως το συγκεκριμένο πλαφόν μπορεί να βλάψει σημαντικά την τωρινή παραγωγή αυτοκινήτων, ηλεκτροκίνητων και μη.

Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα θα υπάρξουν ποτέ τέτοιες «βαρβάτες» και ουσιώδεις χρηματοδοτήσεις ή θεωρείτε πως έχουμε τόσες άλλες «πληγές» ανοιχτές, που η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι το τελευταίο που απασχολεί τους Έλληνες και την Πολιτεία;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto