Ποια καινούργια μοντέλα δεν πιάνουν «μία» μπροστά στο δικό σου;

Ποια καινούργια μοντέλα δεν πιάνουν «μία» μπροστά στο δικό σου;

6.480 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2021)

«Το δικό μου είναι πολύ καλύτερο, και ας έχει τα χρονάκια του!» Ναι πολλοί το λένε και ακόμα περισσότεροι το πιστεύουν. Εσύ ποιο μοντέλο βλέπεις στο δρόμο και νιώθεις ή σκέφτεσαι το ίδιο;

Είναι όλα τα καινούργια καλύτερα από το (παλιό) σου αυτοκίνητο; Μπορεί κάποια να τα ζηλεύεις, όμως σίγουρα κάποια τα βλέπεις, και ξέρεις πως δεν θα άλλαζες το δικό σου με ένα από αυτά, παρότι είναι καινούργια. Ποιά;

Το καινούργιο πουλάει γιατί είναι καινούργιο. Δεν το λέμε εμείς. Το έχουν πει γίγαντες της αυτοκίνησης, με πρώτο τον Άλφρεντ Σλόουν, τον μακροβιότερο πρόεδρο της General Motors. Πράγμα που σημαίνει πως πολλοί οδηγοί θα φέρουν στις εκθέσεις το παλιότερο αυτοκίνητό τους για να το ανταλλάξουν με ένα καινούργιο, και ας είναι το καινούργιο σαφώς υποδεέστερο μοντέλο.

Η περίπτωση οδηγού στην Μ. Βρετανία που αντάλλαξε την τεσσάρων ετών BMW 435d του με ένα ολοκαίνουργιο Peugeot e-2008. Μπορεί το Peugeot να είναι ολοκαίνουργιο, και να έχει ανέβει κλάσεις ολόκληρες προς την πλευρά της BMW, όμως πόσοι οδηγοί θα έδιναν την 4άρα με τον εξακύλινδρο κινητήρα, για το 2008.

Σίγουρα η ηλεκτροκίνηση και η τεχνολογία αιχμής παίζουν το ρόλο τους σε μια κατηγορία αγοραστών που τους προσελκύει κάτι τέτοιο, όμως για ακόμα περισσότερους, πολλά καινούργια αυτοκίνητα δεν πιάνουν «μία» μπροστά στο δικό τους, και ας είναι από λίγο ως και πολύ παλιό.

Αρχικά γιατί μπορεί να είναι μεγαλύτερο. Αν έχεις ας πούμε μία Octavia του 2006, παρά τα χρόνια της, δυσκολεύεσαι να την δώσεις και να πάρεις ένα Scala, έτσι για να μείνουμε στη μάρκα. Το μέγεθος μετράει πολύ. Άλλοι πάλι θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Άλλος λόγος είναι η ισχύς και οι επιδόσεις. Αν ψώνισες αμάξι την καλή εποχή που το τούρμπο έδινε άλογα και έκανε το 0-100 εύκολη υπόθεση, ακόμη και αν καίει πολύ, δύσκολα θα το δώσεις για ένα μοντέλο, τεχνολογικά πιο προηγμένο, που καίει λιγότερο, αλλά, συγκριτικά, δεν παίρνει και τα πόδια του. Πως πας από 8 δλ. στο 0-100 στα 10; Δύσκολο.

Δύσκολο συχνά είναι να αλλάξεις και μάρκα. Αν είσαι πεπεισμένος πως η μάρκα σου είναι η καλύτερη, όσο και να βλέπεις τα καινούργια από άλλες, ή καλύτερα από κάποιες άλλες μάρκες, δεν ψήνεσαι. Μπορεί να κάνεις και λάθος, όμως στα μάτια σου, το δικό σου αυτοκίνητο, παλιό ξε-παλιό, είναι απλά, καλύτερο.

Το σημαντικό είναι πως από όλα τα μοντέλα που βλέπεις εκεί έξω, ξέρεις και πιστεύεις πως το δικό σου, παρά τα χρονάκια του, είναι καλύτερο από πολλά, ίσως τα περισσότερα καινούργια. Και αυτό είναι ένας λόγος ακόμη να το κρατήσεις και να το χαρείς. Να χαίρεσαι να μπαίνεις και να το οδηγείς.

Εσύ ποιά μοντέλα βλέπεις μπροστά σου και χαμογελάς ξέροντας πως το δικό σου, παρά τα χρόνια του, είναι καλύτερο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
citroen