• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αποσυναρμολόγηση μετά από το τεστ διαρκείας: εδώ βλέπουμε ένα Kia Οptima. Πολλά εξαρτήματα μετά από 100.000 χλμ. συνεχίζουν και είναι ok και θα μπορούσαν να συνεχίσουν για σημαντικά περισσότερο χρόνο.

Εξαρτήματα: το προσδόκιμο ζωής τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες της χρήσης.

Πόσο αντέχει κάθε εξάρτημα στο αμάξι σου;

Διαβάστηκε από 8519 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/11/2019
 

Πότε βγαίνουν τα εξαρτήματα ΝΟΚ ΑΟΥΤ; Tην ξέρουμε την αίσθηση, προσευχόμαστε το νέο μας αυτοκίνητο να μην αρχίσει να βγάζει ζημιές. Ωστόσο, πόσο αντέχει το κάθε εξάρτημα; Και πότε βγαίνει… Οff;

Aπό τη βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων έως το τούρμπο το ίδιο: όλα τα εξαρτήματα φθείρονται και έχουν συνεπώς ένα όριο στην αντοχή τους. 

Eίτε αγοράζεις καινούριο είτε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, λιγότερο ή περισσότερο, η αγωνία είναι να μην ανοίξει γρήγορα ο «χορός» των ζημιών και των επισκευών. Κι εκεί είναι που τίθεται και το ερώτημα: πόσο αντέχει ένα αυτοκίνητο; 

Στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει ότι, θα αντέξει για αρκετά μεγάλο διάστημα. Ο μέσος όρος φαίνεται να είναι σχεδόν τα 10 χρόνια. Ωστόσο τα τεστ μακράς διάρκειας που δημοσιεύουμε κατά καιρούς δείχνουν ότι υπάρχουν και… ολισθήματα. Μια ζημιά στον κινητήρα, έπειτα από 36.331 χλμ. ή μια βλάβη σε ένα κιβώτιο χειροκίνητο σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα την ώρα που ένα άλλο ημιαυτόματο σαζμάν έβγαλε βλάβη στα 153.772, δείχνει ότι δεν υπάρχει κανόνας. 

Τα δικά μας τεστ διαρκείας, όπως έχετε δει, διαρκούν 100.000 χλμ. και τα περισσότερα αυτοκίνητα ολοκληρώνουν τη δοκιμή χωρίς αφορμές για μεγάλη γκρίνια. Ακόμα και μια Mercedes C-Class (τύπoς W204 του 2007) που διατηρούν οι συνάδελφοί μας από το Γερμανικό περιοδικό Auto Bild, συνεχίζει να πορεύεται κανονικά μετά από σχεδόν 500.000 χλμ.. Η εν λόγω Benz βέβαια έχει ήδη κάνει κάποιες επισκευές: εμπρός φρένα στις 102.605 χλμ., καταλύτης στις 270.598 χλμ. και γρανάζια τιμονιού στα 461.920 χλμ.. 

Συχνά, μια βλάβη μπορεί να είναι θέμα της εταιρείας, να πρόκειται για κάποιο κατασκευαστικό λάθος ή να είναι ένα εξάρτημα πολύ αδύναμο δομικά. Εμείς επιχειρούμε να δώσουμε ένα χρονικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο μπορεί να καταρρεύσει ένα εξάρτημα. Οι τιμές βέβαια είναι ενδεικτικές και διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο ενώ εξαρτώνται φυσικά από το οδηγικό στιλ αλλά και το το πόσο προσεκτική είναι η συντήρηση. 

Ξεκαθαρίζουμε ότι η διάρκεια ζωής που αναφέρουμε στα εξαρτήματα είναι κατα προσέγγιση και βασίζεται στον μέσο όρο των μέχρι τώρα δεδομένων από τις δοκιμές διαρκείας μας. Το νούμερο αυτό εξαρτάται τόσο από τον τύπο και τη μάρκα του οχήματος, όσο και από τη χρήση και την συντήρησή του.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια

Γιατί σε συμφέρει ο φιλικός διακανονισμός

Για να μην «κρυώσει» τον χειμώνα!

Γίνε ειδικός στην μπαταρία!

Οι καλύτεροι Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί

Η κίνηση στους δρόμους

Mercedes: Ιδέες που μπορείς να αποκτήσεις

Nέα Maserati Zeda

To νέο Nissan 370Z;

Όριο ταχύτητας τα 110χλμ./ώρα προτείνει ο ΣΕΕΠΕ

Αύξηση πωλήσεων για τη SEAT τον Οκτώβρη

Oι οδηγοί της Red Bull & Toro Rosso για το 2020

Η Τζίνα Σουμάχερ με… Ferrari ενός ίππου

Χωρίς ρύπους η F1 μέχρι το 2030

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

MERCEDES: Ιδέες που μπορείς να αποκτήσεις

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: All-new Renault CLIO. The best Clio ever! Ανακαλύψτε το...

BMW: Κράτα τη BMW σου για πάντα γνήσια

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

περισσότερα »