Ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον ηλικιωμένο οδηγό;

Ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον ηλικιωμένο οδηγό;

Παππούς στο τιμόνι; 5 τρόποι να τον προσέχεις

14.280 Επισκέψεις στο άρθρο

Σημάδια και τακτικές για να εντοπίσετε έγκαιρα τον εν δυνάμει επικίνδυνο ηλικιωμένο οδηγό στο φιλικό και οικογενειακό σας κύκλο: ας δούμε 5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το θέμα αυτό.

Το γήρας, δυστυχώς, δεν έρχεται μόνο του, αλλά συνοδεύεται με μια σειρά από όχι ευχάριστα επακόλουθα. Στον τομέα της οδήγησης το ζήτημα αυτό μπορεί να εξελιχτεί σε κάτι πολύ σοβαρό. Σίγουρα, όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να χαίρονται και να απολαμβάνουν την ελεύθερη, ιδιωτική μετακίνηση ωστόσο από μια ηλικία και πάνω πρέπει να εξετάζεται κατά πόσον η παρουσία του κάθε ανθρώπου πίσω από το τιμόνι τετράτροχου (ή και δίτροχου οχήματος) μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, εποχούμενους ή πεζούς. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Πρόκειται βέβαια για ευαίσθητο θέμα καθώς ενδέχεται ο κάθε ηλικιωμένος να αντιμετωπίσει με δυσκολία την πιθανότητα αποχωρισμού από το τιμόνι. Υπομονή και στενή αλλά διακριτική παρακολούθηση θα δώσουν πολλές λύσεις. 

Tι λέει ο νόμος; 
Στο άρθρο 95, ο τρέχων Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ο οποίος σύντομα πρόκειται να αλλάξει, αλλά χωρίς να προμηνύονται αλλαγές σε αυτό το κομμάτι, προβλέπει τα εξής στο εδάφιο υπό τον τίτλο «Ισχύς αδειών οδήγησης»: «Οι άδειες οδήγησης των κατηγοριών Α, Β και των υποκατηγοριών Α1 και Β1 ισχύουν χρονικά μέχρι να συμπληρώσουν οι κάτοχοί τους το εξηκοστό πέμπτο (65) έτος της ηλικίας τους.» Και συνεχίζει στην παράγραφο 3: «Μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εξήντα πέντε (65) ετών οι άδειες οδήγησης ανανεώνονται κάθε τρία (3) χρόνια από την έκδοση ή την προηγούμενη ανανέωσή τους.
Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto