ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πού υπάρχουν κάμερες ταχύτητας στην Αθήνα;

 Σχολιάστε 
32.104 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2024)
Πού υπάρχουν κάμερες ταχύτητας στην Αθήνα;
7 Φωτογραφίες »

- Υπάρχουν εφαρμογές που δείχνουν πού υπάρχουν κάμερες
- Στο Google Maps είναι τα πορτοκαλί εικονίδια
- Η Alfa Romeo Tonale χτυπάει... καμπανάκι μόλις πλησιάζεις ραντάρ
- Πού σε «γράφουν» σε Εθνική και Αττική Οδό

Υπάρχουν εφαρμογές που δείχνουν πού υπάρχουν κάμερες

Από το Google Maps, μέχρι το Waze, στο διαδίκτυο βρίσκεις applications που σε ενημερώνουν για την ακριβή τοποθεσία κάθε σταθερής κάμερας ταχύτητας η οποία «τσακώνει» όποιον έχει υπερβεί τα όρια ταχύτητας. Για όσους δεν το γνωρίζουν το Google Maps έχει τέτοια δυνατότητα, αρκεί να έχεις «τικάρει» την επιλογή αναγνώρισης ορίων ταχύτητας. Τότε, εμφανίζονται πορτοκαλί εικονίδια στα οποία και υπάρχουν σταθερά τοποθετημένα ραντάρ αναγνώρισης ταχύτητας.

Τι είναι το Waze;

Αναφέραμε την εφαρμογή Waze η οποία στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Στη χώρα μας δεν έχει την ίδια απήχηση (σε κάποιες χώρες της Ευρώπης έχει), καλό είναι όμως να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της. Βασικό της πλεονέκτημα είναι πως λειτουργεί με σύστημα crowdsourcing. Αυτό σημαίνει ότι το κοινό της (crowd) είναι η κεντρική πηγή πληροφοριών (source). Κάθε χρήστης της εφαρμογής Waze, δηλαδή, στέλνει σε ζωντανό χρόνο αναφορές σε σχέση με τροχαία, κίνηση και κάμερες ταχύτητας, μεταξύ άλλων. Οι συγκεκριμένες live πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα μέλη της κοινότητας Waze, της οποίας οι χρήστες ενημερώνονται για το τι θα συναντήσουν στους δρόμους.

Η Alfa Romeo Tonale βγάζει ήχους μόλις πλησιάσεις σε ραντάρ ταχύτητας

Εκτός των παραπάνω εφαρμογών, τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν τεχνολογίες για να προσαρμόζονται πάνω και στα όρια ταχύτητας. Αναφερόμαστε στο Σύστημα αναγνώρισης σημάτων Κ.Ο.Κ., μία τεχνολογία που συναντάμε με διαφορετική ονομασία ανά μοντέλο. Η ουσία είναι ίδια, μιλάμε για ένα σύστημα αναγνώρισης ορίων ταχύτητας και προειδοποίησης σε περίπτωση υπέρβασής τους. Με αυτό το σύστημα ταξιδέψαμε και στην Σερβία με το αμιγώς ηλεκτρικό Kia EV6 το οποίο και προσαρμοζόταν στις ταμπέλες και τα αντίστοιχα όρια.
 
Διαφορετική και hi-tech είναι η λειτουργία της Alfa Romeo Tonale ως προς τα ραντάρ αναγνώρισης ταχύτητας. Πέρα από το στάνταρ σύστημα Traffic Sign Recognition, στην υβριδική «Ιταλίδα» κάθε φορά που πλησιάζεις σε σταθερή κάμερα ταχύτητας ηχεί προειδοποιητικό καμπανάκι.

Σελίδα 2Πού σε «γράφουν» σε Εθνική και Αττική Οδό
Toyota
NEXEN NFERA PRIMUS