9 φωτογραφίες »

Πρώτη εμφάνιση για την Mercedes-Maybach S 680

6.888 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2021)

Η κορυφαία έκδοση S 680 της νέας Mercedes-Maybach S-Class με το V12 μοτέρ εμφανίστηκε στον επίσημο ιστότοπο της Daimiler και πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

H Μercedes μπορεί να μην έχει καμία πρόθεση να παρουσιάσει μια AMG S 65 έκδοση για την S-Class, ωστόσο όσοι πάμπλουτοι συνεχίζουν να επιθυμούν να κινούνται με V12 κινητήρα στο μηχανοστάσιο, μπορούν να επιλέξουν την Maybach έκδοση με αυτό το μοτέρ. Η Mercedes-Maybach S-Class με το V12 μοτέρ προστίθεται πλέον στην γκάμα της φίρμας, ένα μήνα σχεδόν μετά την teaser εικόνα που δημοσίευσε η φίρμα με έμβλημα το αστέρι για τον ερχομό της.


H μάρκα, περιέργως, αν και αποκάλυψε τις επίσημες εικόνες της Maybach S-Class με τον V12 κινητήρα στο επίσημο site της, δεν τις συνόδευσε με κάποια ανακοίνωση. Πάρα ταύτα, μπορούμε να δούμε πως το αυτοκίνητο υιοθετεί και σε αυτή την περίπτωση την κομψή δίτονη βαφή στο αμάξωμά του, ωστόσο προσφέρεται πλέον με νέες πολυάκτινες ζάντες. Ακόμα, στα μπροστινά φτερά υπάρχουν εμβλήματα «V12» ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει το «S 680».

Πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του V12 κινητήρα δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή, όμως αναμένουμε πως η ιπποδύναμη της κορυφαίας έκδοσης της S-Class θα ξεπερνά τα 600 άλογα. Θυμίζουμε πως η υπερπολυτελής έκδοση της S-Class έκανε το ντεμπούτο της στα τέλη του 2020 με έναν ήπια-υβριδικό V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων με ισχύ 496 άλογα και 700 Nm ροπής με το ηλεκτρικό σύστημα των 48V να προσφέρει επιπλέον 21 άλογα για περιορισμένο χρονικό διάστημα ενώ στην Κίνα προσφέρεται και μια έκδοση S 480 με εξακύλινδρο μοτέρ απόδοσης 367 ίππων και 500 Νm ροπής με το ηλεκτρικό boost να προσφέρει και σε αυτή την περίπτωση επιπλέον 21 άλογα. 

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η έκδοση με το V12 μοτέρ θα συνδυαστεί με κίνηση στους τέσσερις τροχούς για πρώτη φορά, ωστόσο καλό θα ήταν να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις που μάλλον δεν θα αργήσουν να έρθουν.
 

Toyota
test center