• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Πρωτιά για τη Renault με Clio & Zoe

4.767 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/7/2020

Tο νέο Renault Clio κατέκτησε την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία του, ενώ και το ηλεκτρικό best seller Renault Zoe, βρέθηκε στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2020.

RENAULT: Νέο Renault CLIO. Aπό 13.790€. Πάρε Προσφορά!

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, μετά από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 28,3%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ωστόσο, σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, η Renault είδε τα μοντέλα της να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής αγοράς, την ώρα που τον Ιούνιο η γαλλική εταιρεία κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των ευρωπαϊκών πωλήσεων, με μερίδιο 10,5%.  

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Renault Clio μέσα στο Μάιο αναδείχτηκε, για δεύτερη φορά μέσα στο 2020, το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Ευρώπης, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Αξίζει να σημειωθεί πως, τον ίδιο μήνα, μέσα στην πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών πωλήσεων τερμάτισαν τα Dacia Sandero (4η θέση), νέο Renault Captur (5η θέση) και Dacia Duster (8η θέση). Παράλληλα, το γαλλικό μικρό πήρε την πρωτιά στις πωλήσεις στην κατηγορία του στην Ευρώπη, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με 102.949 πωλήσεις.

Από εκεί και έπειτα, το πρώτο εξάμηνο του έτους βρήκε τη Renault στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων και στα ηλεκτρικά οχήματα, με το νέο Zoe. Το 100% ηλεκτρικό, Renault Zoe, που βρίσκεται στην τρίτη του γενιά αναδείχτηκε ως το ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, φτάνοντας τις 37.540 μονάδες και σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσ (διαβάστε περισσότερα εδώ). Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο τον Ιούνιο, το Zoe σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, με 11.000 μονάδες.

Κλείνοντας, η γαλλική φίρμα υποστηρίζει ότι με το λανσάρισμα των νέων υβριδικών Clio E-Tech, Captur E-Tech Plug-In Hybrid, αλλά και του ηλεκτρικού Twingo Z.E., θα ενδυναμώσει την παρουσία της στα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και θα πιάσει τους στόχους της, έτσι όπως αυτοί ορίζονται από της νέες, αυστηρές περιβαλλοντικές διατάξεις για το 2020 (CAFÉ).

75 διαθέσιμα άρθρα για RENAULT  CLIO

Tags: RENAULT CLIO, ZOE