«Ψάχνονται» για restart Μέρκελ με Mercedes, VW & BMW

4.569 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2020)

Τα «κεφάλια» των τριών μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών συνομίλησαν με την Γερμανίδα Καγκελάριο αναζητώντας τρόπους να ξανά δουλέψουν τα εργοστάσια. Μάθετε τι συζήτησαν και σε τι συμφώνησαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και τα στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μελετούν πώς και πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου τα εργοστάσια της χώρας. Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερδία Handelsblatt αναφέρει σε δημοσίευμα της πως οι επικεφαλής της Volkswagen, της BMW και της Daimler, μητρικής εταιρείας της Mercedes, συνομίλησαν τηλεφωνικά με την Μέρκελ την Τετάρτη, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω. 

Κύκλοι της Daimler επιβεβαίωσαν ότι εκτός της Μέρκελ και των τριων υψηλόβαθμων στελεχών (Όλα Καλένιους CEO της Daimler, Όλιβερ Ζίπς CEO της BMW και Χέρμπερτ Ντίες CEO της Volkswagen) στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Πίτερ Αλτμαϊερ, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτζ καθώς επίσης και ο επικεφαλής του συνδικάτου της IG Metall, Γιόργκ Χόφμαν. Η Μέρκελ και τα στελέχη των εταιρειών συζήτησαν για τα μέτρα με σκοπό την ελαχιστοποίηση των κινδύνων για την μετάδοση καθώς επίσης και την προστασία της υγείας των εργαζομένων, μετά την επανέναρξη των γραμμών παραγωγής. 

Το αφεντικό της VW δήλωσε πριν κάποιες μέρες ότι η εταιρεία χάνει περίπου 2 δις ευρώ την εβδομάδα όσο τα εργοστάσια παραμένουν κλειστά. Πηγές από το στρατόπεδο της Volkswagen αναφέρουν ότι οι συμμετέχοντες συζήτησαν την κατάσταση στη βιομηχανία και πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή, ενώ φαίνεται πως συμφώνησαν ότι απαιτείται μια συνολική προσέγγιση σε ολόκληρη την ΕΕ για την εκ νέου έναρξη της παραγωγής. Με αυτό τον τρόπο δεν θα επηρεαστούν άλλες εταιρείες, ούτε και η εφοδιαστική αλυσίδα των εργοστασίων, αφού πολλά εξαρτήματα παράγονται από άλλες φίρμες εντός ευρωπαϊκών συνόρων.

Πέραν των μεγάλων εταιρειών, οι Γερμανοί αξιωματούχοι χτύπησαν το καμπανάκι και για τις μικρότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή εξαρτημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται στις γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων. Υπενθυμίζουμε πως, μέχρι στιγμής τα εργοστάσια της Volkswagen στην Γερμανία θα μείνουν κλειστά μέχρι τις 19 Απριλίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί εκ νέου παράταση της παύσης λειτουργίας.

SPRING SEAT
OPEL