Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Renault Clio, Mitsubishi Colt & Honda Jazz: Τα πιο ακριβά μικρά hybrid

 Σχολιάστε 
75.002 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2024)
Renault Clio, Mitsubishi Colt & Honda Jazz: Τα πιο ακριβά μικρά hybrid
3 Φωτογραφίες »

- Toyota Yaris και Mazda 2 Hybrid (αδελφάκι του Yaris) είναι τα 2 φθηνότερα με 21 χιλιάρικα περίπου
- 6,5 χιλιάρικα ακριβότερο το αμέσως επόμενο Colt (έχει 26.950 ευρώ), που είναι Clio με σήματα Mitsubishi
- Ακόμα ακριβότερο το Honda Jazz (από 27.500)
- Στα 28.670 το ακριβότερο όλων Renault Clio

Toyota Yaris και Mazda 2 Hybrid είναι τα 2 φθηνότερα με 21 χιλιάρικα περίπου

Τα υβριδικά μοντέλα έχουν γίνει το diesel των 00Άs, καθώς προσφέρουν εξαιρετική οικονομία καυσίμου, μια βασική πλέον ανάγκη του κάθε αγοραστή. Σε μια κατηγορία λοιπόν, που το Toyota Yaris (δείτε τις δοκιμές του) έπαιζε μόνο του, έχουν προστεθεί αυτή τη στιγμή το Mazda 2 (στην ουσία είναι το Yaris με σήματα Mazda), το Renault Clio, το Mitsubishi Colt (στην ουσία το Clio με σήματα Mitsubishi) και τo Honda Jazz.

Με δεδομένη την οικονομία καυσίμου λοιπόν, ο αγοραστής αναζητά και μια προσιτή τιμή αγοράς. Το Yaris, μαζί με το Mazda 2 είναι αυτή τη στιγμή τα πιο οικονομικά με κόστος αγοράς κοντά στα 21 χιλιάρικα. Για την ακρίβεια το Mazda 2 κοστίζει από 20.924 ευρώ και το Yaris από 21.270 ευρώ (δείτε εδώ αναλυτικές τιμές για το Yaris και τις τιμές του Mazda 2 και τις διαφορές στον εξοπλισμό τους).

6 χιλιάρικα ακριβότερο το αμέσως επόμενο Mitsubishi Colt

Θα περίμενε κανείς ότι και τα υπόλοιπα υβριδικά θα είχαν παρόμοια τιμή, ώστε να είναι ανταγωνιστικά. Φευ! Το πιο κοντινό τους σε τιμή, είναι το Mitsubishi Colt, το οποίο είναι 6.000 ευρώ πιο ακριβό (από 29.650 ευρώ).

Σχετικά παρόμοια τιμή έχει και το υβριδικό Honda Jazz, το οποίο είναι κατά 500 ευρώ ακριβότερο, από 27.500, δηλαδή 6,5 χιλιάρικα πιο ακριβό από τα Yaris-Mazda 2.


Τα ακριβότερο μικρό υβριδικό είναι το Clio που συγκριτικά με τα φθηνότερα Mazda 2 Hybrid και Yaris έχουν  πάνω από 7.500 ευρώ διαφορά
3 Φωτογραφίες »

Τα ακριβότερο μικρό υβριδικό είναι το Clio που συγκριτικά με τα φθηνότερα Mazda 2 Hybrid και Yaris έχουν πάνω από 7.500 ευρώ διαφορά

Στα 28.670 το ακριβότερο όλων Renault Clio

Το ακριβότερο μικρό υβριδικό ωστόσο είναι το Renault Clio. To γαλλικό μικρό κοστίζει από 28.670 ευρώ, σχεδόν όσο κοστίζει το Toyota C-HR που είναι μικρομεσαίο SUV (από 29.300 ευρώ). Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως το Clio και το Colt είναι ακριβώς ίδια αυτοκίνητα, απλά με διαφορετικά σήματα (Renault-Mitsubishi αντίστοιχα).

Συνέχεια του άρθρου >>>
EURONCAR KALYTERA XEIROTERA VANS
elk test